Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na Luníku IX má pribudnúť 48 bytov, nebudú pre každého

Napísal Róbert Bosák, 12.02.2019

Osud snáď najsledovanejšieho košického sídliska by mal čoskoro napísať novú kapitolu. Na Luníku IX totiž chystajú výstavbu niekoľkých nových bytov, ktoré by mali nahradiť objekty zbúrané kvôli nespôsobilému stavu.

 

Žiadne iné slovenské sídlisko nie je takým tŕňom v oku ako práve Luník IX. Dobre známa situácia, ktorá na ňom trvá dlhé roky, vyžaduje urýchlené riešenia. S jedným takým sa pokúša prísť vedenie tejto mestskej časti, ktoré pripravuje výstavbu nových bytov. Ich realizácia by tak zaplátala dieru po zbúraných objektoch.

 

Na mieste zbúranej stavby vyrastie 48 bytov

 

Na mieste plánovaného projektu stáli ešte nedávno staršie bytové domy, ktoré však z dôvodu narušenej statiky zbúrali. S tým sa začala riešiť aj otázka bývania pre tieto rodiny, na ktorú by mali čiastočne odpovedať spomínané nové byty. Tých má pribudnúť celkovo až 48, čím by sa vytvorili podmienky na lepšie bývanie pre desiatky obyvateľov.  

 

Prideľovanie bytov bude mať jasné pravidlá

 

Nové byty, ktoré by sa mohli začať budovať už o pár týždňov, nebudú dostupné pre všetkých. Vedenie mestskej časti chce definovať jasné pravidlá súvisiace s prideľovaním bytov. Podľa aktuálnych informácií sa k nim dostanú len obyvatelia, ktorí sú zamestnaní a doposiaľ nemali problémy s úhradou všetkých výdavkov na bývanie.

 

Výstavba financovaná z európskych peňazí

 

Na výstavbu týchto bytov sa bude upierať zrak verejnosti aj kvôli financovaniu. To sa často stáva predmetom sporov a vyhrotených diskusií, či dokonca urážania miestnych obyvateľov. V tomto prípade však výčitky na stranu obyvateľov, ktorí údajne zneužívajú pomoc od štátu či samospráv, nie sú na mieste. 95 % nákladov na výstavbu za približne 2,5 mil. € totiž bude uhradených pomocou eurofondov. Zvyšných 5 % investície zaistí Mestská časť Luník IX.

 

Záujem o nové byty na seba dlho čakať nenechal. Momentálne sa už eviduje asi 200 žiadostí o ich pridelenie. Tí, ktorým by mohli byť byty pridelené, však musia počkať, pretože výstavbe ešte predchádza schválenie projektu a vyčlenenie eurofondov určených na výstavbu. Aktuálne tak nad výstavbou stále visí otáznik.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto: www.wikipedia.org