Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na gréckom ostrove Santorini začnú regulovať počet turistov

Napísal Róbert Bosák, 16.09.2018

Kým niektoré turistické miesta zívajú prázdnotou, iné praskajú vo švíkoch až tak, že na nich musia vydať zákaz návštevnosti. Do takejto nezávideniahodnej situácie sa dostal aj ostrov Santorini, ktorý pred pár dňami prijal veľmi netradičné opatrenie.

Zdroj: www.planet-puzzles.com 


Priam čarovných lokalít na území Grécka a v jeho najbližšom okolí je nekonečne veľa, no podľa väčšiny cestovateľov sa žiadne z nich nevyrovná ostrovu Santorini. Svedčí o tom aj obrovský záujem turistov, ktorých prichádza do tejto fascinujúcej lokality v Egejskom mori toľko, že kompetentní sa museli uchýliť k zavedeniu regulácie turistov.

Zdroj: www.youtube.com 


Vyše 2 milióny návštevníkov ročne

 

Ak ostrov s celkovou rozlohou 76 km2 privíta ročne viac ako 2 milióny návštevníkov, musí sa to na živote domácich odraziť, a to často nielen v tom dobrom. Aj keď obrovský dopyt po dovolenkách na tomto nádhernom mieste má na svedomí 70 % príjmov ostrova, ktoré každý rok rastú, spájajú sa s ním aj negatíva, ktoré prinútili kompetentných spraviť nevídaný krok.

Zdroj: www.ekathimerini.com  


Dôvody zavedenej regulácie turistov:

 

- neudržateľný dopyt po dodávkach pitnej vody

- rastúce náklady na spotrebu elektriny a plynu

- vysoké množstvo vyprodukovaného odpadu

Zdroj: www.lonelyplanet.com 


Obmedzia sa len 1-dňové návštevy

 

Práve vyššie uvedené dôvody stoja za definitívnym schválením regulácie počtu turistov, ktorá vstúpi do platnosti od januára 2019. Návštevníci sa však nemusia obávať, že sa na nádherný ostrov nedostanú, obzvlášť v prípade, že naň chcú vycestovať za účelom viacdňového pobytu. Opatrenie sa totiž dotkne iba návštevníkov, ktorí prichádzajú na Santorini výletnými plavbami na otočku. Práve ich počet bude od nového roka limitovaný na 8 000 denne, čo je v porovnaní s priemernou dennou návštevnosťou o zhruba 2000 ľudí menej.

Zdroj: www.fischer.cz 


Aj keď stav, do akého sa dostal ostrov Santorini je zatiaľ celkom ojedinelý, miest, kde by sa podobná regulácia dala schváliť tiež, je (nielen) v Grécku hneď niekoľko. Turistov z našich končín to však veľmi zaujímať nemusí, pretože zrejme nik nebude zo Slovenska cestovať do Grécka kvôli 1 dňu a ako sme uviedli vyššie, regulácia platí len na 1-dňové návštevy.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: eu.usatoday.com, www.planet-puzzles.com, www.youtube.com, www.ekathimerini.com, www.lonelyplanet.com, www.fischer.cz