Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na Filipínach postavia luxusné letovisko z recyklovaných materiálov

Napísal Róbert Bosák, 16.10.2017

Nápady plné pokrokových ekologických projektov, ktoré majú meniť mestá v čistejšie a zdravšie, prichádzajú z každej strany. V rámci jedného z nich by mohla na Filipínach vzniknúť novodobá turistická zóna vybudovaná výhradne z recyklovaných materiálov.

 

V dobe, keď je otázka životného prostredia a úspory energií kľúčová, sa pripravuje stále viac projektov ekologických miest. Nedávno sa na scénu dostal nápad výstavby nadštandardného letoviska postaveného na filipínskych vodách. Projekt Nautilus však zaujal skôr iniciatívou využiť pri realizácii recyklované materiály, čím si získal rady priaznivcov aj kritikov.

Zdroj: novinky.cz 

 

Na výstavbu poslúžia PET fľaše a odpad

 

Ak by sa jednotlivé projekty známkovali za svoj ekologický prístup, Nautilus by jednoznačne dostal tú najvyššiu. Nielenže ho chcú postaviť tak, aby zužitkovával vodu so zálivu a slnečné žiarenie ako jediný zdroj energie, ohľad na prírodu a životné prostredie má brať aj pri výbere stavebných materiálov. Za tie sa zvolili plastové fľaše a iný recyklovaný odpad, ktorý prepĺňa skládky a stáva sa príťažou, čo by mohlo dosť výrazne pomôcť s riešením tohto problému.

Zdroj: novinky.cz 

 

Dizajn v rytme okolitého prostredia

 

Okrem ekologického prístupu a praktického využitia si projekt zaslúži pozornosť aj pre svoj dizajn. Síce tu cítiť inšpiráciu z podobných dubajských projektov, no o originalitu núdza nie je. Už len preto, že hotely a prenajímané apartmány postavia v tvare mušlí typických pre toto plážové prostredie. Centrom celej zóny bude najväčší objekt v podobe vysokého kopca, kde sa bude odohrávať spoločenský život a na okrajoch mestečka vyrastie aj pár rotujúcich veží.

Zdroj: novinky.cz

 

Ubytovanie tu nájde okolo 500 turistov

 

Kvalita je dôležitejšia ako kvantita, aspoň pri navrhovaní tohto projektu určite. Investori sa totiž neženú za vidinou megalomanskej zóny pre desaťtisíce ľudí. Ich ubytovacia kapacita si vystačí s 500 miestami, ktoré možno časom doplnia nejaké menšie rezidencie. Tento zámer má zachovať rezortu pokojnú atmosféru, ktorá bude aj kvôli presunu medzi objektmi po vode potrebná.

Zdroj: novinky.cz

 

Predstava mestečka, ktoré je vybudované z plastových fliaš a odpadu, môže na mnohých pôsobiť odpudivo. Projekt však ráta s najmodernejšími postupmi, ktoré majú zabezpečiť čistý, zdravý a komfortný vzhľad celej lokality. Okrem toho to pomôže šíriť pozitívny príklad pre ďalších, ktorí chcú zlepšiť život v mestách a zároveň prispievať k redukcii odpadu na planéte.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : novinky.cz