Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na dánskom pobreží rastie vyhliadková veža v tvare DNA

Napísal Róbert Bosák, 31.05.2021

Vyhliadkové veže sa už dávno nebudujú len ako tuctové drevené či oceľové konštrukcie. Architekti z rôznych kútov sveta sa stále viac predbiehajú v navrhovaní čo najkrajších a najoriginálnejších rozhľadní. K tým sa po ukončení výstavby zaradí aj vyhliadková veža na dánskom pobreží.

Marsk Watch Tower, Zdroj: big.dk 


Projekt inšpiratívnej rozhľadne už aktuálne rastie v dánskej obci Hjemsted. Práve lokalita na pobreží neďaleko nemeckých hraníc bola zvolená ako miesto, kde bude podľa návrhu ateliéru BIG už v najbližšom čase dokončená jedna z najprepracovanejších stavieb svojho druhu. Tá  vzbudzuje pozornosť z hľadiska konštrukčného riešenia aj originality vzhľadu.

Marsk Watch Tower, Zdroj: big.dk 


Nová rozhľadňa imituje špirálu ľudskej DNA

 

Spojenie zvoleného vzhľadu a konštrukčného prevedenia vyústilo do návrhu dizajnu, ktorého výsledkom je rozhľadňa s tvarom imitujúcim špirálu, resp. reťazec ľudskej DNA. Podobných vyhliadkových veží v súčasnosti vo svete veľa nenájdeme. V prípade Marsk Watch Tower je dôvodom jej unikátnosti najmä zvolený spôsob realizácie. Schody tvoriace 2 schodiská, jedno vedie hore a druhé dole, sa totiž pomocou špeciálnych modulov napoja na seba tak, aby spolu vytvorili konštrukciu vyzerajúcu práve ako špirála DNA.

Marsk Watch Tower, Zdroj: big.dk 


Vyhliadková veža vyrastie do výšky 25 metrov

 

Schodisko smerujúce nahor povedie do výšky 25 metrov, v ktorej bude vrcholový bod celej rozhľadne. Na vrchole veže sa zároveň hneď začne trasa druhého schodiska, po ktorom budú návštevníci zostupovať nadol. Schodisko bude spojené do jedného celku, no jeho priestor sa rozdelí na 2 časti oddelené zábradlím. Takéto architektonické riešenie má uľahčiť pohyb po veži a s tým spojenú bezpečnosť pri jej návšteve. Zároveň to umožní vystúpiť hore na vrchol rozhľadne viacerým návštevníkom naraz.

Marsk Watch Tower, Zdroj: big.dk 


Napriek tomu, že rozhľadňa je aktuálne v štádiu výstavby a jej prvé kontúry sú už viditeľné, architekti ani súkromný investor stále nezverejnili termín ukončenia realizácie. Ten tak ostáva naďalej neznámy, no zákulisné informácie naznačujú, že Marsk Watch Tower by mohla byť sprístupnená najneskôr v prvej polovici budúceho roka.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: big.dk

Zdroj foto: big.dk