Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na čele Amerického inštitútu architektov bude prvýkrát Afroameričanka

Napísal Róbert Bosák, 19.07.2022

Elitná architektonická organizácia v USA si zvolila nové vedenie. Zmena nastane rovno na vedúcom poste, ktorý bude prvýkrát po vyše 160 rokoch od založenia tohto inštitútu zastávať žena afroamerického pôvodu.

 

Poctu byť prvou Afroameričankou vo vedení Amerického inštitútu architektov si vyslúžila Kimberly Dowdell. Delegáti poverení inštitútom založeným v roku 1857, ktorý v súčasnosti združuje viac ako 90 000 amerických architektov, o tom rozhodli pri voľbe novej prezidentky na rok 2024. Zvolená Afroameričanka najprv zasadne do úradu viceprezidentky, ktorý bude zastávať budúci rok. O rok neskôr jej bude zverená funkcia prezidentky AIA.

Kimberly Dowdell, Zdroj: hok.com

 

V poradí už 100. prezidentka AIA

 

K zvoleniu prvej ženy s afroamerickým pôvodom za prezidentku AIA prišlo na výročnom 100. zasadnutí delegátov tohto inštitútu. Kimberly Dowdell sa tak do histórie nezapíše len ako prvá Afroameričanka v tomto úrade, ale tiež ako „jubilejná“ 100. prezidentka. Zároveň doplní zoznam žien, ktoré sa dostali na prestížny post. K tým patrí aj súčasná viceprezidentka Emily Grandstaff-Rice, ktorá bude viesť AIA v roku 2023, rok pred Kimberly Dowdell.

 

Skúsenosti s riadiacimi funkciami

 

Zvolenej Afroameričanke nebude vrcholová funkcia zverená náhodou. Dôveru delegátov si získala aktívnou prácou (nielen) na poli architektúry. Plusom je aj dlhoročné členstvo v AIA, ktorého súčasťou je od roku 2007. Zároveň má bohaté skúsenosti s vedúcimi funkciami, ktoré získala ako líderka spoločnosti HOK či ako prezidentka Národnej organizácie menšinových architektov, ktorou bola v rokoch 2019-2020. Delegátov oslovila aj výberom kľúčových tém, na ktoré sa plánuje zamerať v rámci výkonu funkcie.

 

Hlavné témy budúcej prezidentky:


- podpora architektov v praxi

- vzdelávanie nových architektov

- riešenie klimatických problémov

- zrýchlenie technologického pokroku

Kimberly Dowdell, Zdroj: hok.com

 

Novozvolená prezidentka nebude prvou osobou afroamerického pôvodu vo vedení AIA. Ako prvému Afroameričanovi sa na čelo architektonického inštitútu podarilo dostať Marshallovi Purnellovi. Ten zastával prezidentský post v roku 2008.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: aia.org

Zdroj foto: hok.com