Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na bývanie a energie sme míňali najviac aj v roku 2018

Napísal Róbert Bosák, 05.01.2019

Zaujímavé čísla hneď na úvod roka. Eurostat si dal záležať a už v prvých januárových dňoch zverejnil prieskum, ktorý potvrdil, na aké položky míňajú obyvatelia EÚ vrátane Slovákov najviac peňazí.

 

Náklady na život stúpajú v každom z členských štátov EÚ. Väčšinu z nich spája to, že najviac peňazí pohltia výdavky spojené s bývaním a inak to nie je ani na Slovensku. Práve na bývanie a úhrady za dodávku energií míňame najväčšiu časť našich príjmov. Podľa zistení Eurostatu je to dokonca o pár percent viac ako v niektorých krajinách, kde sú platy ľudí vyššie.

 

Na bývanie a energie minieme skoro štvrtinu

 

Najnovšie štatistiky potvrdili, že bývanie spolu s úhradami za energie si vlani vyžiadali menší podiel celkových príjmov slovenských domácností ako v rokoch 2016, resp. 2017. Vzhľadom na takmer 25 % podiel to však stále nie je veľký posun vpred.

Zdroj: louvainproperties.co.uk 


Položky, na ktoré Slováci míňali v roku 2018 najviac:

 

Bývanie a energie

Necelých 25 %

Potraviny a nealko

18 %

Rekreácia a kultúra

10 %

Zdroj: ec.europa.eu

 

Priemer nákladov na bývanie v EÚ je 24 %

 

Takmer identické čísla ako na Slovensku dosiahla v ukazovateli podielu nákladov na bývanie a energie aj celá EÚ. Podobne ako Slováci, aj obyvatelia únie musia na bývanie a úhrady za energie obetovať priemerne až 24 % svojich príjmov.

Zdroj: mic.com


Položky, na ktoré obyvatelia EÚ v roku 2018 míňali najviac:

 

Bývanie a energie

24 %

Doprava

13 %

Potraviny a nealko

12 %

Hotely a reštaurácie

  9 %

Kultúra

  9 %

Zdroj: ec.europa.eu

 

Kým v roku 2018 sa podiel výdavkov na bývanie aspoň trochu znížil, štatistiky za tento rok zrejme opäť prinesú rast. Pod to sa podpíšu vyššie ceny energií a istou mierou k tomu môžu prispieť aj drahšie nájmy vo viacerých lukratívnych lokalitách. Toto zvýšenie by však nemalo byť nijako dramatické a podľa odhadov pôjde o desatinky percenta.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, ec.europa.eu

Foto: louvainproperties.co.uk, mic.com