Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na bratislavskom Námestí slobody pribudne Pamätník demokratickej revolúcie

Napísal Róbert Bosák, 21.11.2019

Bratislava chystá ďalší krok vedúci k tomu, aby obyvatelia hlavného mesta nezabudli na odkaz novembra 1989. Tým má byť vznik nového pamätníka venovaného všetkým, ktorí sa pričinili o skoncovanie s totalitou.

 

Najprv Námestie Nežnej revolúcie, teraz Pamätník demokratickej revolúcie. Aspoň tak má byť pomenovaný nový pamätník, ktorý zrejme budúci rok vyrastie na bratislavskom Námestí slobody. Práve táto lokalita má byť ideálnym miestom na osadenie nového dielka so silným historickým odkazom.

Zdroj: www.bratislava.sk


Stopy protestujúceho davu

 

Pondelok po spomínanom výročí bol zverejnený aj návrh pamätníka. Ústredným motívom sú stopy protestujúceho davu, ktorý je celkovo vnímaný ako akýsi symbol odporu verejnosti, čo ho priam predurčuje byť súčasťou dizajnu. Jednotlivé stopy budú zakomponované na vrchnú časť pamätníka, ktorého jednoduchý tvar bude pripomínať malé pódium, vďaka čomu sa bez problémov včlení do priestoru námestia.

 

Zdroj: www.bratislava.sk


Hneď oproti Úradu vlády

 

Práve zvolená poloha znásobí odkaz pamätníka. Protestujúci dav sa totiž bude v podobe stôp na povrchu diela dívať priamo na Úrad vlády. To by malo okrem iného symbolizovať dozor občianskej verejnosti nad predstaviteľmi štátnej moci a nad ich spôsobom vládnutia. Dielo sa zároveň stane symbolom pripomínajúcim verejnosti možnosť postaviť sa proti tomu, čo sa im na dianí v štáte nepáči.

Zdroj: www.bratislava.sk


Po nedávnom vyhlásení Námestia Nežnej revolúcie čaká Bratislavu ďalší krok, ktorý zapíše jednu z najvýznamnejších udalostí novodobých slovenských dejín do povedomia ľudí ešte viac. Návrh pamätníka je pripravený, riešiť sa môže jeho financovanie a termín výstavby, ktorý sa zrejme spojí s rekonštrukciou Námestia slobody.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, www.bratislava.sk

Zdroj foto: www.bratislava.sk