Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Múzeum dizajnu v Londýne uviedlo výstavu o bývaní budúcnosti

Napísal Róbert Bosák, 10.11.2018

Nasadnime do časostroja a prenesme sa do budúcnosti. Nechajme sa viesť predstavami a zalietajme si ponad mestá, o akých sa nám doposiaľ iba snívalo. Nazrime do toho, ako sa bude bývať o niekoľko rokov, resp. desaťročí.

Zdroj: designmuseum.org  


Ktovie, ako bude vyzerať bývanie budúcnosti. Otázka, na ktorú sa snažia odpovedať viacerí architekti, zaujala aj vedenie Múzea dizajnu v Londýne. Aj preto pred pár dňami verejnosti sprístupnili novú výstavu, ktorá má návštevníkom ukázať hneď niekoľko uhlov pohľadu na bývanie budúcnosti.

Zdroj: www.themodernhouse.com 


Ako sa bude bývať v roku 2030

 

Hlavnou témou výstavy Home Futures sa stala prezentácia makiet, fotografií a vizualizácií nehnuteľností na bývanie z budúcnosti. Nakoľko výstavu sprístupnili v rámci projektu One Shared House 2030, podstatná časť expozície sa zameriava na akési prognózy toho, ako by mohlo bývanie a domácnosti vyzerať v roku 2030.

Zdroj: www.themodernhouse.com 


Expozíciu tvorí vyše 200 objektov

 

Tí, čo sa prejdú po priestoroch London Design Museum a prezrú si celú expozíciu o bývaní budúcnosti, uvidia desiatky modelov, koláží, doplnkov aj fotografií. Ponúkne im to rozmanitá zbierka pozostávajúca z vyše 200 exponátov, ktoré odhaľujú predstavy alebo aj očakávania špičkových architektov a ich aktuálny pohľad na to, ako budeme bývať o pár rokov.

Zdroj: designmuseum.org 


Vízie o bývaní budúcnosti z 20. storočia

 

Zloženie predstavenej expozície sa nezameriava len na bývanie v roku 2030. Jej súčasťou je aj časť venovaná projektom z minulosti, konkrétne z 20. storočia, ktoré sa spájali s vtedajším pohľadom na futuristické bývanie. Návštevníci tak môžu porovnať, ktoré z architektonických vízií sa naplnili a ktoré boli iba utópiou. Dobrým príkladom sú projekty typu „dom bez stien“ alebo nafukovacia kancelária.

Zdroj: designmuseum.org 


Cesta do budúcnosti spojená s prehliadkou toho, čo by mohlo bývanie budúcnosti prinášať, je možná dosť dlho na to, aby si ju stihlo vychutnať čo najviac fanúšikov futuristického dizajnu a architektúry. Expozícia bude totiž pre verejnosť prístupná až do 24. marca 2019, takže ak sa dovtedy ocitnete v Londýne, doprajte si takýto netradičný kultúrny zážitok.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: designmuseum.org, www.themodernhouse.com