Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Modulový minidomček, ktorý konkuruje slovenskej eko-kapsule

Napísal Róbert Bosák, 20.05.2018

Medzi najlepšie návrhy na bývanie budúcnosti, ktoré za posledné roky prišli na scénu, sa dostala aj preslávená slovenská eko-kapsula. Tá bola dlhšie vnímaná ako jedinečný projekt svojho druhu, no postupne jej začali konkurovať ďalšie podobné objekty.

Zdroj: www.trendland.com 


V čoraz širšom zozname modulových minidomčekov, ktoré sú alternatívou k slovenskej eko-kapsule, sa už pár mesiacov nachádza aj DROP XL. Jedná sa o dielo španielskej spoločnosti In-tenta design, ktorá sa vyše 6 rokov zaoberá mikroarchitektúrou. V prípade tohto minidomu ide jej o vrcholové dielo, ktoré môže v stavebníctve budúcnosti zohrať dôležitú úlohu.

Zdroj: www.forbes.com

 

Multifunkčný minidom aj na bývanie

 

Minidom oblého tvaru, pri ktorého návrhu sa využili osvedčené zásady modulových objektov, bol pôvodne navrhnutý ako netypický hotelový apartmán. Predstavenie prvého prototypu však ukázalo, že projekt môže slúžiť aj ako kancelária, víkendové sídlo alebo menší byt. Celé jeho prevedenie totiž spĺňa nároky na bývanie vrátane komfortu a zdravej vnútornej mikroklímy.

Zdroj: www.sacredlifestylemagazin.com

 

30 m2 stačilo na komfortný apartmán

 

Bývanie v tomto objekte môžeme prirovnať ku garsónke, akurát s príležitosťou dýchať arómu prírodných materiálov a schopnosťou šetriť na energiách. Modul ponúka výmeru 30 m2, ktorá bohato stačila na zriadenie kuchynky, hygienického kúta a umiestnenie postele. V kombinácii s veľkými oknami prepúšťajúcimi dostatok denného svetla sa tak z neho mohol stať hotelový  apartmán vhodný na pobyt uprostred prírody.

Zdroj: www.designboom.com


Chráni prostredie a môže sa presúvať

 

Aby pozitív nebolo málo, DROP XL nie je len šetrný a komfortný, ale aj schopný mobility. Vďaka možnosti premiestňovania zlepšuje kvalitu života a neprináša problémy s pozemkami či stavebnými povoleniami. Za zmienku stojí aj jeho mierne vyvýšená poloha nad povrchom, čím sa nedotýka zeme a nenarúša pôdu, čo z neho robí dom vhodný na miesta so zvýšenými rizikami vzniku erózie.

Zdroj: www.worldarchitecture.org 


Spomínaná spoločnosť In-tenta design sa pri návrhoch modulových príbytkov nezamerala len na jeden projekt. Okrem oválneho modelu DROP XL prišla aj s ďalšími eko-domami, ktoré ponúkajú obdĺžnikový tvar. Nič to však nemení na tom, že obidva typy objektov sú navrhnuté s rovnakým konštrukčným prevedením a život v nich sa okrem tvaru ničím nelíši.

Zdroj: www.dwell.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.inhabitat.com, www.trendland.com, www.forbes.com, www.sacredlifestylemagazin.com, www.designboom.com, www.worldarchitecture.org, www.dwell.com