Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mobilné obytné jednotky pre digitálnych nomádov

Napísal Róbert Bosák, 23.05.2018

S expanziou internetu a mobilných technológií sa zrodilo aj digitálne nomádstvo, ktoré umožnilo ľuďom spájať prácu s cestovaním. To ale vyžadovalo nový prístup aj vo sfére bývania, na čo sa už 15 rokov snaží odpovedať autor malých futuristických príbytkov. 

 

Rýchlo sa meniace požiadavky na bývanie prinášajú na realitný trh nové trendy. K tým patria aj praktické smart príbytky, ktoré sa môžu pochváliť maximálnou flexibilitou a nezávislosťou. Takými sú aj šikovné obytné jednotky LoftCube, ktoré už 15 rokov riešia otázku mobilného bývania pre všetkých pracujúcich nomádov.

Zdroj: www.loftcube.net 


Úspech zaznamenal už prvý prototyp

 

Nápad realizovať malé mobilné objekty LoftCube bol prvýkrát predstavený už v roku 2003. Vtedy sa na základe konceptu dizajnéra Wernera Aisslingera vybudoval prvý prototyp tohto minipríbytku, ktorý na jednej z medzinárodných dizajnérskych výstav zaujal širokú verejnosť. Práve to viedlo nemeckého autora k tvorbe zlepšujúcich návrhov, čo mu umožnilo dostať na scénu ešte prepracovanejšie objekty.

Zdroj: www.we-heart.com 


Príchod ďalších vylepšených modelov

 

Každý z ďalších návrhov, ktoré Aisslinger v priebehu 15 rokov predstavil, sa odvolával na prvotný prototyp. Zlom v realizácii objektov tohto druhu priniesol už druhý z modelov, ktorý ponúkol ešte praktickejšie prevedenie. Podobne ako LoftCube, aj FinCube si bez problémov poradil s nárokmi na mobilitu, vďaka čomu sa stal alternatívou vhodnou k bývaniu trebárs na pláži, pod horskými štítmi či priamo na streche budov.

Zdroj: www.brekend.nl 


Projekty obytných kociek v skratke:

 

- konštrukciu jednotky tvoria 4 základné steny v kompaktnej alebo priesvitnej verzii

- domy sa navrhujú vo všestrannom obytnom variante alebo ako moderné kancelárie

- pri obytnom variante sa interiér rozdeľuje na spálňu, obývačku, kuchyňu a kúpeľňu

- každý z doposiaľ navrhovaných modelov je zhotovovaný z ekologických materiálov

Zdroj: www.inhabitat.com 


Mobilita, úspora miesta či bývanie bez stavebných povolení, to je len hŕstka pozitív, ktoré sa spájajú s jednotlivými obytnými kockami od spomínaného dizajnéra. Ten za 15 rokov práce na týchto šikovných príbytkoch našiel ideálny typ domáceho alebo pracovného prostredia pre digitálnych nomádov, ktorí hľadajú minibyt alebo kanceláriu schopnú maximálnej flexibility.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: projects.archiexpo.fr, www.loftcube.net, www.we-heart.com, www.brekend.nl, www.inhabitat.com