Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mladomanželské pôžičky sa zatiaľ rozbiehajú pomaly

Napísal Róbert Bosák, 22.07.2019

Od staronových mladomanželských pôžičiek sa po ich júlovom zavedení očakávalo viac. Na vynášanie verdiktov je však priskoro. Pomalý rozbeh štátnych úverov, ktoré by mali byť výhodnejšou alternatívou voči hypotékam, totiž môže razom nabrať svižné tempo.  

 

ŠFRB hlási zatiaľ iba 3 prijaté žiadosti

 

Po 3 týždňoch od spustenia procesu prijímania žiadostí sa v systéme Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) objavili iba 3 žiadosti o mladomanželskú pôžičku. Podľa odborníkov nie je takéto číslo žiadnou pohromou. Produkt najprv potrebuje poriadnu osvetu, až potom sa môže priblížiť k žiadateľom, ktorí oň začnú prejavovať väčší záujem.

 

Žiadosti sa prijímajú do konca októbra

 

Počet žiadostí by mohol začať rásť ešte pred koncom letných prázdnin. Predpovede  hovoria aj o silnej jeseni, kedy sa bude blížiť koniec lehoty na ich podávanie. Obdobie príjmu žiadostí je totiž nastavené vždy len od apríla do októbra. Istú úlohu zohrá aj fakt, že najviac svadieb je v lete, takže mladomanželia si začnú vybavovať pôžičky práve na jeseň.

 

Objem peňazí na pôžičky je limitovaný

 

Za istých okolností sa môže príjem žiadostí ukončiť aj skôr ako v októbri. K tejto situácii by došlo vtedy, keď objem schválených pôžičiek dosiahne sumu vyčlenenú pre ich poskytovanie. Rozpočet na súčasný kalendárny rok dosahuje 15 mil. €, čo by sa pri nadpriemernom záujme mohlo vyčerpať už do konca augusta.

 

Informácie o mladomanželskej pôžičke, o jej poskytovaní aj o možnostiach podávania žiadostí nájdete na www.sfrb.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto zdroj: www.pixabay.com