Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

MIPIM AWARDS 2017 má svojich nových víťazov

Napísal Róbert Bosák, 26.03.2017

Realitní Oscari, ako sa oceneniam MIPIM AWARDS hovorí, spoznali pred pár dňami svojich nových držiteľov. Aktuálnymi laureátmi sa opäť stali tie najlepšie stavby, ktoré boli za posledné mesiace vybudované alebo sa aspoň začalo s ich výstavbou.

 

Je to už 26 rokov, čo sa každých 24 mesiacov udeľujú tzv. realitní Oscari venovaní najlepším stavbám sveta. Po dvoch rokoch sa verejnosť dočkala ďalších víťazných diel, ktorých autori sa postavili na najvyšší piedestál architektúry. Aj keď finálová nominácia 44 stavieb ponúkla to najlepšie, čo sa v posledných mesiacoch vo svete postavilo alebo začalo stavať, cena čakala len na 11 diel, ktoré splnili kvalitatívne nároky modernej stavby s originálnym dizajnom.

Zdroj: youtube.com

 

Najlepší rezidenčný projekt – li01, presne tak sa volá nový berlínsky bytový komplex, ktorý si uchmatol jednu z odovzdávaných cien. Tvorí ho 6 moderne zariadených bytových domov ponúkajúcich bývanie na najvyššej mestskej úrovni.

Zdroj: aktualne.cz 

Najlepšia zelená inovatívna budova – Jedna cena išla aj do brazílskeho Ria, konkrétne do rúk autorov budovy Museu do Amanha. Múzeum zajtrajška, ako je projekt pomenovaný, sa totiž ukázal ako objekt s najlepším inovatívnym prínosom pre trvalo udržateľnú architektúru.

Zdroj: aktualne.cz

 

Najlepšia nová kancelárska budova – Na projekt 220-metrového varšavského mrakodrapu  Warsaw Spire sa čakalo s veľkými víziami. Tie sa môžu začať napĺňať aj vďaka zisku ceny pre najlepšiu kancelársku budovu.

Zdroj: ctbuh.org

 

Najlepšia rekonštrukcia – Pri kanceláriách ešte chvíľku ostaneme, nakoľko obnova budovy Chambon priniesla Bruselu ďalšie tisíce m2 nadštandardnej kancelárskej plochy. Zároveň šlo o prvú cenu MIPIM pre trojicu víťazných belgických diel.

Zdroj: aktualne.cz

 

Najlepšie nákupné centrum – Európske budovy ovládli finále, čo potvrdilo aj ocenenie pre najlepšie nákupné centrum. Tým sa stalo nové Victoria Gate, ktoré bolo minulý rok otvorené v anglickom Leedse.

Zdroj: dezeen.com

 

Najlepší hotel a turistický rezort – Parížski hotelieri si pripísali ďalšie významné víťazstvo, tentoraz rovno ocenenie MIPIM AWARD. 5-hviezdičkový hotel Maison Albar Hotel Paris Celine totiž vyhlásili za najlepší objekt v kategórií turistických rezortov.

Zdroj: hotels.com

 

Najlepší zdravotnícky projekt – Jedno z 11 ocenení patrí aj zdravotníctvu a tento rok putuje do Dánska. V meste Slagelse toriž stojí nová psychiatrická klinika Gaps, ktorá je najväčším a najmodernejším zariadením svojho druhu v celej krajine.

Zdroj: troldtekt.com

 

Najlepší priemyselný a logistický projekt –Ďalším z troch belgických ocenení je víťazstvo v kategórii priemyselných objektov. O to sa postaralo distribučné centrum spoločnosti Nike, ktoré sídli na okraji mestečka Ham.

Zdroj: aktualne.cz

 

Najlepšia urbanistická regenerácia – Zoznam ocenení putujúcich do Belgicka uzavrieme projektom be-MINE. Ide o projekt, ktorý sa po dôkladnej premene zmení na novú obytnú štvrť s bohatou občianskou vybavenosťou.

Zdroj: aktualne.cz

 

Najlepší futuristický projekt – Skromnú zbierku ocenení, ktoré nezískali európske objekty, dopĺňa aj China World Trade Center.  Ide o čínske kultúrne centrum situované v Pekingu, ktoré má priniesť kultúrnej architektúre v krajine úplne nový rozmer.

Zdroj: aktualne.cz

 

Najlepší futuristický mega projekt – Zdá sa, že futuristickým projektom sa vo východnej Ázii darí nadmieru dobre. Ďalšia cena totiž šla do japonskej Kašiwy, ktorú má čoskoro zdobiť dokončený projekt mini štvrte Smart City.

Zdroj: aktualne.cz

 

Zvláštna cena poroty – Popri 11 hlavných kategóriách sa prestížne ocenenie ušlo aj Štátnej knižnici Beyazit v tureckom Istanbule, ktorá uzatvára zoznam najlepších stavieb za rok 2017.

Zdroj: aktualne.cz

 

Text : Róbert Bosák

Foto : twitter.com, youtube.com, aktualne.cz, ctbuh.org, dezeen.com, hotels.com, troldtekt.com