Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Miliardári počas pandémie bohatnú a rozširujú nehnuteľný majetok

Napísal Róbert Bosák, 17.12.2021

Kým chudobní chudobnejú a ďalší padajú pod hranicu chudoby, majetok najbohatších ľudí sa naďalej rozrastá do astronomických rozmerov. Istou mierou sa pod to podpísali aj nehnuteľnosti, ktorých počas pandémie vo vlastníctve miliardárov opäť pribudlo.

 

O raste podielu nehnuteľností vo vlastníctve miliardárov informovala World Inequality Lab. Tá zverejnila najnovšie vydanie štúdie The World Inequality Report 2022. Jedná sa o novú správu o nerovnosti, ktorej cieľom je monitorovať rozdiely medzi chudobnými a bohatými. Jej súčasťou sú aj čísla o stave globálneho bohatstva  a o jeho rastúcej koncentrácii v rukách hŕstky miliardárov.

Zdroj: realestate.com.au

 

Podiel nehnuteľností vo vlastníctve miliardárov vzrástol o viac ako 1 %

 

Aktuálna správa The World Inequality Report 2022 monitorovala stav globálneho bohatstva na základe niekoľkých kritérií. Jedným z nich je aktuálny podiel nehnuteľností vo vlastníctve miliardárov z celkového počtu nehnuteľností na planéte. Ten zaznamenal za posledných 18 mesiacov ďalší nárast, ktorý patril medzi najrýchlejšie za posledné roky. Udialo sa tak práve v období pandémie, kedy sa tento podiel zvýšil o viac ako 1 %. Kým na začiatku roka 2020 vlastnili miliardári vyše 2 % všetkých nehnuteľností na svete, na jeseň 2021 to bolo už 3,5 %.

Zdroj: loveproperty.com

 

Hodnota majetku miliardárov sa počas pandémie zvýšila o 8 bil. USD

 

Rast podielu nehnuteľností vyplýva aj z rýchleho rastu celkovej hodnoty majetku miliardárov. Tá sa od vypuknutia pandémie zvýšila o 8,05 bil. USD, čo je vôbec najrýchlejší 18-mesačný rast od začiatku zverejňovania Správy o nerovnosti z dielne World Inequality Lab. Celková výška majetku miliardárov sa už vyšplhala na viac ako 13 bil. USD. Elite najbohatších ľudí planéty, ktorých majetok dosahuje viac ako 1 mld. USD, prinášal zisky najmä online predaj a e-commerce.

Zdroj: ddproperty.com

 

Podľa magazínu Forbes je v tohtoročnom zozname dolárových miliardárov vyše 2700 mien. Do širšej skupiny najbohatších ľudí sveta, do ktorej patria boháči s majetkom v hodnote viac ako 19 mil. USD, sa aktuálne radí až 520 000 ľudí. Táto skupina vlastní 11 % celosvetového bohatstva. Ďalším zaujímavým číslom vyplývajúcim z tejto štúdie je ¾ podiel zo všetkých nehnuteľností na svete vlastnený skupinou 10 % z najbohatších ľudí planéty.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: wid.world, forbes.com

Zdroj foto: realestate.com.au, loveproperty.com, ddproperty.com