Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Miláno sprístupnilo výstavu upozorňujúcu na ničenie prírody

Napísal Róbert Bosák, 09.03.2019

Dizajn by mal mať viac ako len estetickú funkciu. Autori sa prostredníctvom neho môžu vyjadrovať k rôznym súčasným problémom a do ich riešenia zapájať masy ľudí. Presne o to sa snaží nová výstava Broken Nature, ktorú pred pár dňami uviedli v Miláne.

 

Talianske Miláno je už tradične miestom, kde po celý rok prebiehajú podujatia zamerané na prezentáciu vrcholových dizajnérskych prác. V rámci tohtoročného kalendára týchto podujatí sa našiel priestor aj pre výstavu Broken Nature. Tá nielenže odhaľuje exkluzívne dizajnérske kúsky, ale snaží sa osloviť verejnosť a upozorniť ju na rastúce problémy životného prostredia.

Zdroj: archpaper.com 


Témou je vplyv človeka na prostredie

 

Už samotný názov napovedá, okolo čoho sa točí obsah tejto výstavy. Jej ústrednou témou sa stala devastácia prírody a škodlivé vplyvy ľudí na životné prostredie. V rámci toho iniciátori podujatia pripravili výber rôznych exponátov poukazujúcich na nepriaznivý dopad ľudských zásahov do prírody a pri príležitosti 22. ročníka podujatia La Triennale di Milano sprístupnili výstavu Broken Nature.

Zdroj: www.designmag.cz 


Vyše 100 exponátov z rôznych období

 

Cieľom výstavy nie je len upozorňovať na dlhodobý problém devastácie prírody, ale aj hľadať riešenia. Aj preto sa do jej obsahu zaradilo vyše 100 exponátov z rôznych období posledných 30 rokov, ktoré odzrkadľujú zásadné ekologické problémy sveta. Zároveň ale pripomínajú, že počas tohto obdobia bolo zrealizovaných viacero nápadov schopných posúvať dizajn smerom k lepšej koexistencii človeka s okolitou prírodou.

Zdroj: www.internimagazine.com 


Zopár vybraných exponátov z výstavy:

 

Topiace sa ľadovce na Antarktíde

Zdroj: www.cnn.com


Únik pred konzumnou spoločnosťou do Álp

Zdroj: www.designmag.cz


Dopad príchodu človeka na Mars

Zdroj: www.designmag.cz


Múzeum ručných výrobkov z rozvojových krajín

Zdroj: www.triennale.org


Výstava Broken Nature potrvá až do 1. septembra, takže kto má cestu do Milána, môže na ňu kedykoľvek zájsť. V meste módy však takéto významné podujatia prebiehajú po celý rok, takže obohatiť sa cennými poznatkami z oblasti dizajnu sa dá aj pri ďalších príležitostiach. Za zmienku stojí napríklad preslávený Milano Design Week, ktorý bude na programe už o pár o týždňov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.designmag.cz, www.brokennature.org

Foto: www.brokennature.org, archpaper.com, www.designmag.cz, www.internimagazine.com, www.cnn.com, www.triennale.org