Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Miera úspor domácností v eurozóne vzrástla na 15 %

Napísal Róbert Bosák, 05.08.2022

Domácnosti v štátoch platiacich eurom majú opäť o niečo väčšie úspory. Podľa nových údajov sa priemerná miera ich úspor zvýšila na 15 %. Vyššie čísla boli zaznamenané aj v ukazovateľoch hodnotiacich mieru investícií.

Zdroj: pixabay.com

 

Najnovšie čísla hodnotiace vývoj priemernej miery úspor a investícií domácností v eurozóne zverejnil Eurostat. Jeho štatistiky za 1. štvrťrok 2022 priniesli plusové výsledky v obidvoch ukazovateľoch. Rýchlejší rast v porovnaní s predošlým štvrťrokom zaznamenala miera úspor. Štvrťročný nárast miery investícií domácností bol nižší len o niekoľko desatín percenta.

Zdroj: pixabay.com

 

Miera úspor vzrástla o necelé 1 %

 

Analytici zdôvodňujú štvrťročný rast miery úspor pomalším nárastom spotreby v pomere k rastu príjmov. Kým spotreba domácností v eurozóne vzrástla v 1. štvrťroku 2022 o 1,9 %, hrubý príjem domácností sa zvýšil o 2,9 %. To sa podpísalo na zvýšení miery úspor o 0,9 %, čo zvýšilo jej hodnotu na konečných 15 %.

 

Miera investícií prekročila 10 %

 

Vyššie úspory umožnili domácnostiam v eurozóne zvýšiť objem investovaných prostriedkov. Ich miera sa v porovnaní so 4. štvrťrokom minulého roka zvýšila o 0,4 %. Nižší rast stačil na to, aby miera investícií domácností prekročila hranicu 10 %. S konečným výsledkom 10,2 % sa dostala na najvyššiu úroveň od roku 2009.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Eurostat – ec.europa.eu

Zdroj foto: pixabay.com