Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Miami Beach bude mať podmorský „eko“ park

Napísal Róbert Bosák, 27.11.2020

Pobrežie na Floride núdzou o lákavé atrakcie určite netrpí. Obzvlášť to platí v prípade Miami Beach. Väčší podmorský park, navyše s pridanou „eko“ funkciou, tam ale zatiaľ stále nenájdeme. V blízkej budúcnosti to však má zmeniť nedávno predstavený projekt.

Zdroj: thereefline.org 


Prvé kontúry netradičnej podmorskej atrakcie, ktorá vyrastie pod hladinou oceánu pri Miami Beach, by mali byť jasné už o pár mesiacov. Projekt The ReefLine z dielne dobre známeho ateliéru OMA je totiž už nejaký čas hotový a aktuálne čaká na svoju realizáciu so všetkým, čo k tomu patrí.

Zdroj: thereefline.org 


Projekt budú tvoriť sochárske expozície

 

Po vzore podmorských múzeí, aké sú známe napr. z Austrálie, bol The ReefLine navrhnutý ako podmorský sochársky park. Tvoriť ho má zopár podmorských inštalácií, ktoré vytvoria väčšiu sochársku expozíciu zloženú z viacerých častí. Medzi prvými z nich má byť zbierka automobilov, ktorých výtvarné stvárnenie si vzal pod taktovku Leandro Erlich. Kreativita zohrá hlavnú úlohu aj pri inštalácii podmorských schodísk, ktoré spestria potápačom pohyb po parku.

Zdroj: thereefline.org 


Park poslúži aj pri ochrane biodiverzity

 

Umelecké oživenie podmorského sveta neďaleko Miami Beach v podobe takéhoto parku nie je jediným dôvodom, pre ktorý sa projekt pripravil. Realizácia The ReefLine má mať prínos aj po praktickej stránke. Zriadené sochárske inštalácie a schodiská sa totiž stanú bariérou pre vybrané druhy koralov či iných podmorských organizmov. Mnohé z nich patria k ohrozeným druhom, no práve usídlenie sa v takomto parku môže prispieť k ich záchrane, čo sa priaznivo podpíše na celkovej podpore biodiverzity.

Zdroj: thereefline.org 


Prví potápači by mohli v rámci verejného sprístupnenia navštíviť park už budúci rok, aspoň tak to predpokladajú architekti z ateliéru OMA. Ďalšie fázy projektu by sa mali stihnúť do roku 2022, kedy majú byť v parku už 4 hotové umelecké inštalácie. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: thereefline.org