Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mestské budovy v Chicagu budú musieť využívať 100 % zelenej energie

Napísal Róbert Bosák, 15.09.2022

Vedenie amerického veľkomesta prišlo s nekompromisným nariadením. Všetky budovy vo vlastníctve mesta budú musieť využívať zelenú energiu. Na obnoviteľné zdroje musia prejsť najneskôr do roku 2025.

 

Snaha o rýchly prechod na zelenú energiu nie je v Chicagu žiadnou novinkou. Vedenie mesta už dávnejšie predstavilo zámer spojený s prechodom na plne elektrickú autodopravu. Po tom, čo ohlásilo, že od roku 2035 majú v meste jazdiť iba elektromobily, prichádza ďalší odvážny cieľ. Tentoraz sa jedná o chod budov. Všetky miestne budovy patriace mestu budú musieť pri svojej prevádzke využívať výhradne obnoviteľné zdroje energie.

Chicago, Zdroj: pixabay.com

 

Realizácia solárneho projektu za milióny USD

 

K ohláseniu ambiciózneho plánu prišlo hneď po tom, čo mesto Chicago uzatvorilo kontrakt o vybudovaní obrovského solárneho systému zabezpečujúceho dodávky energie do budov či zariadení na území mesta. Zmluva bola uzatvorená so spoločnosťami Swift Current EnergyConstellation Energy. Prvá zo zmieňovaných spoločností sa postará o inštaláciu solárnych zariadení, tá druhá bude zabezpečovať distribúciu dodávok energie do jednotlivých objektov. Obrovský solárny systém za milióny dolárov sa začne budovať ešte tento rok. Prvé dodávky energie by mali do mestských budov prúdiť od začiatku budúceho roka.

 

Solárna energia pre knižnice, letiská aj úrady

 

Inštalácia solárneho systému má zabezpečiť dodávky energie do rôznych druhov mestských budov. Nariadenie sa okrem úradov či iných kancelárskych objektov spravovaných mestom týka aj knižníc a kultúrnych centier. Súčasťou plánu prejsť na obnoviteľné zdroje energie sú aj letiská. Časť elektriny vyrobenej zo solárnej energie bude prúdiť do verejného osvetlenia, čo má takisto prispieť k zníženiu uhlíkovej stopy mesta. Podľa predbežných odhadov by malo povinné využívanie zelenej energie v mestských budovách pomôcť znížiť celkovú uhlíkovú stopu Chicaga o viac ako 60 %.

Chicago, Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: pixabay.com