Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mesačný objem úverov na bývanie sa blíži k 32 mld. €

Napísal Róbert Bosák, 01.09.2020

Dlhodobý nepretržitý nárast mesačného objemu úverov na bývanie pokračoval aj počas prázdnin. V priebehu júla sa zvýšil o takmer ďalšiu štvrť miliardu, čím sa ešte viac priblížil k hranici 32 mld. €.

Zdroj: www.nehnutelnosti.sk

 

Nárast objemu úverov na bývanie nezastavila koronakríza ani letné prázdniny. Jeho mesačná výška sa naďalej zvyšuje, pričom od začiatku roka poskočila už o viac ako 1,2 mld. €. Podľa najnovších údajov Národnej banky Slovenska (NBS) dosiahla ku koncu júla úroveň 31,875 mld. €, čím je opäť o krok bližšie k prekonaniu 32-miliardovej hranice. Vzhľadom na tempo nárastu v tomto roku môže byť táto méta prekonaná už v augustovej štatistike.

Zdroj: www.pixabay.com


Vývoj objemu úverov na bývanie (2020):

 

Január

30,583 mld. €

Február

30,781 mld. €

Marec

31,000 mld. €

Apríl

31,190 mld. €

Máj

31,388 mld. €

Jún

31,628 mld. €

Júl

31,875 mld. €

Zdroj: www.nbs.sk

 

Najviac úverov poskytuje SLSP a VÚB

 

Z viac ako 31,8-miliardového balíka, ktorý v priebehu júla banky poskytli svojim klientom, sa takmer o polovicu z tejto sumy postarali 2 poskytovatelia. Už tradične ide o lídrov bankového trhu, ktorí pravidelne obsadzujú vedúce priečky. Úplným lídrom bola opäť SLSP, ktorá má na svedomí 26,30 % všetkých júlových úverov na bývanie. S 22,30 % podielom si druhé miesto udržala VÚB.

 

Rástli aj úvery zo stavebných sporiteľní

 

Štatistiky z viacerých predošlých mesiacov ukazujú, že s nárastom celkového objemu úverov na bývanie nemusí rásť aj objem úverov zo stavebných sporiteľní. V posledných 3 mesiacoch im však nárast objemu všetkých úverov na bývanie prospel. Ich objem po poklese z prvých 4 mesiacov roka opakovane stúpa, čoho výsledkom je nárast na 2,368 mld. €. Najväčší podiel z tohto objemu si opäť uchmatla PSS, ktorá poskytla vyše 82 % všetkých úverov tohto druhu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj: www.nehnutelnosti.sk, www.pixabay.com