Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Melbournský dom s fasádou v tvare kopca

Napísal Róbert Bosák, 12.07.2017

Austrálskemu ateliéru Andrew Maynard Architects sa pred piatimi rokmi podaril slušný husársky kúsok. Výsledkom ich práce je originálny dom s fasádou v tvare kopca, ktorý čoskoro oslávi 5.narodeniny.

Zdroj: knstrct.com

 

Melbournský architektonický zázrak, aj takto môžeme charakterizovať Hill House, špeciálny rodinný dom s fasádou v tvare kopca. Ide o jednu z mála rezidenčných nehnuteľností, ktoré sa môžu pochváliť návrhom tohto typu. Architektom totiž pomohol nielen k vytvoreniu štýlovej fasády, ale umožnil im aj zariadiť interiér v netradičnom futuristickom nadštandarde.

Zdroj: knstrct.com

 

Vzhľad stavby kopíruje kopec

 

Výnimočnosťou tohto projektu z predmestia Melbourne je vzhľad objektu. Ten je vernou kópiou kopca, ktorý tvorí výraznú časť štruktúry domu. Tento úsek tak dotvára myšlienku návrhu, ktorý mal priniesť niečo naozaj netradičné, no zároveň komfortné a na prvý pohľad príťažlivé.

Zdroj: caandesign.com

 

Úsporný interiér, zdravé prostredie

 

Okrem zelenej fasády v tvare kopca sa o krásu objektu postaral samotný interiér. Ten využíva mnoho drevených prvkov dopĺňajúcich úsporný profil nehnuteľnosti. Drevo a jeho charizma poslúžilo aj pri zariaďovaní interiéru, ktorý ponúka zdravú vnútornú mikroklímu s dostatkom priestoru a denného svetla.

Zdroj: ideasgn.com

 

Dom si vyslúžil aj cenu za dizajn

 

Pútavý dizajn a harmonické zladenie celého objektu od exteriéru až po vnútro domu neuniklo ani pozornosti poroty v rôznych súťažiach. Stavba ukončená v roku 2012 si za 5 rokov svojho pôsobenia stihla vyslúžiť niekoľko pochvál a ocenení, pričom jedným z nich bolo aj prestížne prvenstvo v Melbourne Design Awards. To len potvrdilo výnimočnosť a originalitu jedného z najatraktívnejších domov na celej južnej pologuli.

Zdroj: caandesign.com  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : journal-du-design.fr, knstrct.com, ideasgn.com, caandesign.com