Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Melbourne je už siedmykrát najlepším mestom pre život

Napísal Róbert Bosák, 16.08.2017

Nič nové pod slnkom. Obyvatelia Melbourne si môžu aj tento rok užívať pocit života v najlepšom meste sveta. Jedna z najľudnatejších lokalít Austrálie totiž získala titul mesta s najvhodnejšími podmienkami pre život po siedmykrát za sebou.  

 

Pri hľadaní lokality s najvhodnejšími podmienkami pre život si môžeme pomôcť viacerými spôsobmi. Dobrou pomôckou môže byť aj rebríček vypracovaný magazínom The Economist, ktorý sa každoročne zameriava na hodnotenie desiatok svetových miest ponúkajúcich to naj, čo pri hľadaní bývania sledujeme.

 

Melbourne opäť víťazí pred Viedňou

 

Ďalšie víťazstvo Melbourne už nikoho neprekvapilo, nakoľko v rebríčku The Economist sa meno víťaza opakuje celých 7 rokov. Austrálske mesto údajne ponúka najlepšie podmienky pre život po viacerých stránkach od ekonomickej situácie a bezpečnosti po kvalitu bývania. Na druhom mieste sa už tradične ocitla rakúska metropola, ktorá sa ako jediná môže rovnať Melbourne.

Zdroj: blog.sealbag.com.br

 

Prvú päťku uzatvárajú kanadské mestá

 

Hneď po Melbourne a Viedni si najlepšie podmienky pre život nájdeme v Kanade, konkrétne v meste Vancouver. Ten zároveň otvára poradie troch kanadských veľkomiest, ktoré v tomto rebríčku uzatvárajú prvú päťku. V tesnom závese sa totiž ocitli TorontoCalgary, ktoré už roky patria k svetovej špičke, o čom svedčí jedna z najrýchlejšie rastúcich kriviek populácie.

Zdroj: eatmagazine.ca

 

Európske mestá v rebríčku klesajú

 

Nebyť Viedne, HelsínkHamburgu, v prvej desiatke rebríčka by nebolo ani jedno európske mesto. Fínska metropola a nemecké veľkomesto obsadili 9., resp. 10.pozíciu, čím uzatvárajú 10 najlepších. Medzi nimi a vyššie spomínanou kanadskou trojkou sú ešte dvaja predstavitelia z Austrálie, AdelaidePerth, a novozélandsky Auckland, ktorý obsadil 8.miesto.

Zdroj: helsinki.fi

 

Zo 140 kandidátov na prvenstvo mohol zvíťaziť iba 1, no porazených bolo hneď niekoľko. Na konci rebríčka sa totiž ocitlo viacero miest, v ktorých boli podmienky pre život nevyhovujúce. Šlo o mestá, ktoré poznačili vojenské konflikty, terorizmus alebo iné problémy odpudzujúce záujemcov o bývanie. Ich zoznam vedie sýrsky Damask, líbyjský Tripolis a Lagos v Nigérii.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : timeout.com, blog.sealbag.com.br, eatmagazine.ca, helsinki.fi