Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Medziročný vývoj čistého príjmu domácností v EÚ za rok 2021

Napísal Róbert Bosák, 06.12.2022

Väčšina domácností v EÚ mala vlani rovnaký alebo vyšší čistý príjem ako v roku 2020. Podľa údajov Eurostatu za rok 2021 zaznamenala medziročný pokles menej ako pätina domácností.

Zdroj: unsplash.com

 

2 tretiny domácností s rovnakým príjmom

 

Väčšina európskych domácností bola na tom vlani z finančného hľadiska rovnako ako v roku 2020. Čistý príjem sa v medziročnom porovnaní nezmenil až v 2 tretinách bytov a rodinných domov v EÚ. Štatistiky Eurostatu uvádzajú presne 66,5 % podiel. Výsledný priemer najviac zvýšilo Taliansko, kde rovnakým čistým príjmom disponovalo až 84 % domácností.

 

Viac ako 17 % domácností v EÚ si polepšilo

 

84 % podiel talianskych domácností s rovnakým čistým príjmom ovplyvnil aj výsledný počet domácností, ktorým tento príjem vlani vzrástol. V Taliansku ich bolo 4,9 %, čo je najmenej spomedzi všetkých hodnotených štátov. Najviac domácností zaznamenalo medziročný rast čistého príjmu v susednej ČR, kde sa celkový podiel vyšplhal na 34,8 %. Česko tak výrazne prispelo k zvýšeniu priemeru EÚ, ktorý dosiahol úroveň 17,5 %.

 

Menej ako pätina s medziročným poklesom

 

Nie všetky rodiny v  na tom boli vlani finančne lepšie alebo aspoň rovnako. Pokles čistého príjmu zasiahol priemerne 16 % domácností. Najviac ich bolo na Cypre, kde sa čistý príjem v porovnaní s rokom 2020 znížil v 27,6 % domácností. Najmenej bytov a rodinných domov hlásiacich medziročný pokles čistého príjmu bolo evidovaných v Rumunsku. S prepadom sa muselo vysporiadať 5,4 % miestnych domácností.

Zdroj: unsplash.com

 

Pozn. na záver: Eurostat pri tvorbe štatistiky nemal k dispozícii údaje z Maďarska. Výsledné čísla boli zverejnené na základe údajov z 26 členských štátov .

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Eurostat – ec.europa.eu

Zdroj foto: unsplash.com