Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Medzilaborecké Múzeum Andyho Warhola prejde obnovou za 5 až 7 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 19.09.2019

Zoznam slovenských múzeí, v ktorých má už čoskoro prebehnúť rekonštrukcia, je opäť o niečo pestrejší. Tentoraz sa doň pridalo Múzeum moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach.

 

Jedno z najoriginálnejších slovenských múzeí, ktoré sa zameriava na prezentáciu umeleckej tvorby Andyho Warhola, rodáka z Medzilaboriec, bude mať čoskoro vynovenú vizáž. Častý cieľ domácich aj zahraničných priaznivcov moderného umenia má prejsť rozsiahlou obnovou, po ktorej sa objekt zmení na štandardné múzeum 21. storočia so všetkým, čo k tomu patrí.

Zdroj: Jano Štovka 


Modernizáciou prejde exteriér aj vnútorné priestory

 

Cieľom plánovanej modernizácie je dať budove múzea podobu, ktorá by dýchala kreativitou a umeleckým spracovaním. Vďaka tomu už návštevníci nebudú svedkami umeleckej tvorby len v rámci predstavených expozícií, ale aj pri pohľade na budovu, resp. počas prechádzky po nej. Udiať sa tak má po vykonaní všetkých rekonštrukčných úkonov, ktoré prinesú niekoľko zmien vo vnútri objektu aj v jeho exteriéri.

Zdroj: Jano Štovka 


Aké modernizačné práce sú v múzeu plánované:

 

- k objektu má prirásť nová predsadená fasáda

- priestory konštrukcií vyplnia LED obrazovky

- novinkou majú byť aj iluminačné osvetlenia

- na streche sa vytvorí menšia oddychová zóna

- súčasťou strechy má byť takisto pár expozícií

Zdroj: Lowdown


Obnova bude financovaná zo štátneho rozpočtu

 

Čakanie na získanie potrebných financií zohrávalo v snahe urýchliť obnovu kľúčovú úlohu aj teraz. Uvedené renovačné práce budú nakoniec financované zo štátneho rozpočtu. Rozhodlo sa o tom na nedávnom výjazdovom rokovaní vlády v Giraltovciach, kde bola predstaviteľom múzea prisľúbená pomoc spojená s financovaním obnovy.

Zdroj: Jano Štovka 


V hre sú 2 varianty investície do obnovy múzea:

 

7,1 mil. € - Rekonštrukcia by prebehla celá podľa plánu vrátane inštalácie multimediálnych a iluminačných prvkov.

5,4 mil. € - Pri rekonštrukcii by sa vynechala inštalácia multimediálnych prvkov, prípadne by sa tieto prvky zaobstarali za nižšiu cenu.

Zdroj: dukladestination.com 


Ktorý z variantov financovania bude nakoniec pri obnove múzea uprednostnený, to sa ukáže až v najbližších dňoch. Vláda síce finančnú pomoc prisľúbila, no konečný verdikt o jej výške zatiaľ nespravila. Otázne sú zatiaľ aj termíny zahájenia a následného ukončenia modernizácie.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto zdroj: Jano Štovka, Lowdown, dukladestination.com