Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

McDonald´s potvrdil trend budovania nadčasových korporátnych centrál

Napísal Róbert Bosák, 04.04.2019

Veľké nadnárodné korporácie vrážajú do svojich riadiacich centrál čoraz viacej peňazí. Moderné budovy s nadčasovým dizajnom a trvalo udržateľnými prvkami totiž dokazujú ich úspech a snahu napredovať. To viedlo k výstavbe novej centrály aj McDonald´s.

Zdroj: www.cnbc.com


Bohatstvo a dobré meno korporácií sa dnes neprezentuje len ziskom. Kredit firiem v očiach verejnosti zvyšuje aj dizajn a vybavenie jednotlivých prevádzok na čele s centrálou. Vedia to aj v McDonald´s, ktorá minulý rok otvorila nové sídlo priamo uprostred Chicaga. A to môže svojím vzhľadom a prevedením pokojne súperiť o titul najlepšej centrály roku 2018.

Zdroj: www.dezeen.com 


Z periférie priamo do centra veľkomesta

 

Aj keď McDonald´s je vo svojom obore stále považovaný za jednotku, vedenie spoločnosti cítili potrebu dať svojmu biznisu nový impulz. Jedným z ťahov, ako priniesť na trh celkom nový vietor, bol aj presun firemnej centrály. Tá už nebude sídliť na okraji Chicaga, ako tomu bolo od začiatku 70. rokov minulého storočia. Od leta je presťahovaná do nového objektu v jednej z najlukratívnejších štvrtí Chicaga.

Zdroj: www.archilovers.com 


Nadčasová centrála za 250 mil. dolárov

 

Presun z periférie do centra veľkomesta vyžadoval prispôsobenie sa nového sídla nárokom danej lokality. Tím architektov, ktorý sa staral o dizajn celého objektu, mal za úlohu prísť s viacposchodovou stavbou schopnou zapadnúť do prostredia, no zároveň v ňom vyniknúť. Výsledkom je moderná presklená budova za 250 mil. dolárov využívajúca najnovšie zelené prvky a inteligentné systémy, ktorá zaujme zvonku a očarí zvnútra.

Zdroj: www.dezeen.com 


Verejná reštaurácia aj Hamburgerova univerzita

 

Zaujímavosťou centrály je aj tzv. Hamburgerova univerzita. Ide o školiace stredisko pre uchádzačov na rôzne zamestnanecké pozície, ktorí sa v ňom majú pripraviť na stabilné miesto vo firme. Pod ňou na prízemí sa nachádza verejná reštaurácia zariadená v útulnom prevedení, ktorá disponuje sviežimi prvkami z prírodných materiálov. Na horných poschodiach by sme ešte našli kancelárie a spoločenskú kaviareň pre personál.

Zdroj: www.dezeen.com 


Nová centrála McDonald´s zrejme môže právom kandidovať na ktorýkoľvek z pomyselných titulov najlepších firemných sídel (nielen) v USA. Zároveň je dobrým príkladom pre ďalšie korporácie, ktoré sa chystajú postaviť alebo v blízkej budúcnosti aspoň naplánovať podobné projekty. 

 

Text: Róbert Bosák

Foto: archpaper.com, www.cnbc.com, www.dezeen.com, www.archilovers.com