Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Manhattan čaká na najväčší americký projekt v histórii za 20 miliárd

Napísal Róbert Bosák, 12.10.2017

Najväčší projekt, aký bol doposiaľ v USA navrhnutý, naberá prvé vážne kontúry. New York sa tak pomaly môže pripravovať na zrodenie nového polyfunkčného komplexu, ktorý zmení tvár celého Manhattanu.

 

Očakávaný Hudson Yards, ako pomenovali najväčší americký projekt svojho druhu, začína čoraz viac nadobúdať svoju podobu. Jeho realizácia sa rozbehla naplno, takže plán výstavby modernej newyorkskej štvrte sa napĺňa podľa predstáv. Latka je nastavená vysoko a návrhy ateliérov Kohn Pedersen Fox, Foster + Partners, Skidmore či Owings & Merrill len zaručujú, že má ísť o super projekt, aký sa postaví raz za 100 rokov.

Zdroj: ammy.com

 

Nové centrum Manhattanu

 

Superlatívov, ktoré si projekt Hudson Yards vyslúžil ešte pri predstavení prvých vizualizácií, je mnoho. Niekoľko ďalších sa spája s jeho výškou, ktorou prerastie aj slávnu Empire State Building, či s celkovou úžitkovou plochou prekonávajúcou tie najväčšie komplexy na svete. Vzhľadom na to je jasné, že investor Stephen M. Ross to s plánom vybudovať nové centrum celého Manhattanu, ktoré by malo byť samostatným mestom v meste, myslel celkom vážne.

Zdroj: ny.curbed.com

 

Investícia za 20 miliárd dolárov

 

Prvenstiev, ktoré si Hudson Yards v prípade úspešnej realizácie získa, bude viacero. Ďalším z nich je rekordná výška investície do súkromného developerského projektu, aká zatiaľ nemá v histórii USA obdobu. Náklady na výstavbu najprv dosahovali „len“ 15 miliárd dolárov, no investor  po doplnení niektorých detailov v projekte minie o 5 miliárd viac, pod čo sa podpíše snaha postaviť až 16 výškových veží.

Zdroj: ny.curbed.com

 

Hudson Yards v číslach: 

 

- celková úžitková plocha celého komplexu má byť 1,7 mil. m2

- plocha pozemku, ktorú chcú zastavať, dosahuje až 12 hektárov

- každý zo 16 mrakodrapov má vyrásť do výšky od 48 do 75 poschodí

- okrem tisícok kancelárií a obchodných plôch v nich zriadia 5000 bytov

Zdroj: ny.curbed.com

 

Realizáciu megalomanského projektu za 20 miliárd nemôžu stihnúť za pár mesiacov. Aj preto si na dokončenie Hudson Yards počkáme minimálne do roku 2024, aspoň taký je predbežný dátum plánovanej kolaudácie. Prvé kroky k stihnutiu termínu už podniknuté boli, na ostatnom sa bude pracovať v nasledujúcich mesiacoch.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ny.curbed.com, amny.com