Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Malá londýnska kancelária sa zmenila na minibyt s výmerou 13 m2

Napísal Róbert Bosák, 24.03.2018

Na trhu s miniatúrnymi príbytkami pribúda stále viac neuveriteľných objektov, ktorých výmera nedosahuje ani 15 m2, no napriek tomuto hendikepu ponúkajú potrebný obytný štandard. To platí aj v prípade jedného z nedávno dokončených londýnskych minibytov.

 

Otázka cenovo dostupného bývania pre strednú vrstvu, ktorá nedisponuje svojimi finančnými úsporami, sa dostáva do pozornosti stále väčšej skupiny architektov. Tí hľadajú riešenia, ako týmto ľuďom ponúknuť štandardné bývanie bez toho, aby siahali po úveroch. Príkladom je aj malý londýnsky bytík, ktorý na 13 m2 ponúka všetko základné, čo je k bývaniu potrebné.

 

Malú pracovňu zmenili na bývanie

 

Malý, no o to šikovnejší bytík, ktorý zdobí jednu z frekventovaných lokalít na severe mesta, vznikol premenou kancelárskeho priestoru. Dizajnéri z ateliéru Studio Mama sa chytili šance a pohrali sa s návrhom vyžadujúcim maximálny dôraz na využitie priestoru. Výsledkom ich práce je skromný minibyt, v ktorom sa spája pracovná a obývacia časť na rekordných 13 m2.

Zdroj: www.dezeen.com 


Návrh interiéru sa točí okolo dreva

 

Spomínaný ateliér sa často zameriava na využitie dreva v domácnostiach. Podobnú stratégiu uplatnil aj pri londýnskom bytíku, v ktorom hrá drevo kľúčovú úlohu, a to v podobe stropov, podláh aj použitého nábytku. V snahe o harmóniu v danom priestore sa zvolili pastelové farby koketujúce s jemnými ružovkastými a modrými odtieňmi splývajúcimi s atmosférou obydlia.

Zdroj: www.dezeen.com

 

Za londýnske minibyty sa pripláca

 

Nedostatok miesta a hlavne vysoké ceny nehnuteľností vyháňajú do takýchto mini príbytkov stále viac Londýnčanov. Tí však pri ich kúpe neušetria, skôr naopak, pretože v prepočte na 1 m2 sú tieto objekty niekoľkonásobne drahšie. V tých najvychýrenejších lokalitách sa ich ceny pohybujú v stovkách tisíc eur, za čo by sme u nás kúpili hneď niekoľko väčších bytov.

Zdroj: www.independent.co.uk 


Od bývania v miniatúrnych príbytkoch nemôžeme očakávať prepych, priestrannosť či pocit slobody. Pri nedostatku financií alebo v rámci hľadania nového životného štýlu nám však ponúknu štandard spĺňajúci základné potreby spojené s bývaním. Dokazuje to aj tento malý londýnsky byt, ktorého prepracovaný návrh vytvoril z minima maximum.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.dezeen.com, www.independent.co.uk