Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Luxusná jaskynná rezidencia z gréckeho Santorini

Napísal Róbert Bosák, 24.09.2017

Kým my vyberáme dáždniky a vetrovky, na gréckom Santorini sa stále tešia z hrejivých slnečných lúčov. Skvelé počasie a sviežu ostrovnú atmosféru si užíva aj miestny majiteľ jednej luxusnej rezidencie, ktorú postavili priamo na zvyškoch tamojšej jaskyne.

Zdroj: dezeen.com

 

Cesta za vysnívaným bývaním môže mať mnohé podoby a jednou z nich je nájsť opustený jaskynný priestor na slnečnom ostrove a postaviť si tam komfortné letné sídlo. Presne s touto požiadavkou bol oslovený architekt Alexandros Kapsimalis, ktorého úlohou bolo vytvoriť návrh netradičnej plážovej vily práve na zvyškoch jaskyne.

Zdroj: profilnet.gr

 

Dom sa zrástol s jaskyňou

 

Pri pohľade na krásnu rezidenciu by sme len ťažko hľadali nejaké viditeľné zvyšky jaskyne. Architekt zvládol neľahkú úlohu a jej ruiny zamaskoval tak, aby splynuli s interiérom. Oceniť musíme aj schopnosť vyrovnať sa s problémovým svahovitým pozemkom, ktorý sa však pri realizácii projektu ukázal ako výhoda.

Zdroj: curbed.com

 

Návrh pod nadvládou bielej

 

Majiteľ domu zrejme netúžil po prehnanej pozornosti, pretože podobne ako prevažná väčšina budov v mestečku sa aj jeho rezidencia navrhla celá v bielej. Tá doslova ovládla návrh stavby, nakoľko ju nevidieť len na každom centimetri fasády, ale dominuje aj priestorom v interiéri. Biela nechýba ani na vonkajšej stene, ktorá oddeľuje rezidenciu od susedných pozemkov.

Zdroj: archdaily.com

 

Luxusné vybavenie sídla:

 

- 2-poschodovú vilu rozčlenili na niekoľko obytných zón

- na prízemí nájdeme 3 miestnosti vrátane obývačky z 2 častí

- exteriér tvorí niekoľko svahovitých terás s výhľadom

- majiteľ môže využívať plavecký bazén a vlastnú vírivku

Zdroj: hypebeast.com

 

Obľúbené turistické stredisko Santorini má ďalšiu novostavbu, ktorá sa postará o skrášlenie jej panorámy. Rezidencia postavená na ruinách jaskyne patrí k najkrajším nehnuteľnostiam, čo sa v tejto slnečnej lokalite za posledné roky postavili. Ak budete mať možnosť navštíviť túto slnečnú lokalitu, nezabudnite si spraviť okolo snehobielej jaskynnej vily prechádzku.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : juliaklimi.com, dezeen.com, profilnet.gr, curbed.com, archdaily.com, hyperbeast.com