Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Lustre vs. bodové svetlá

Napísal Róbert Bosák, 06.09.2018

Veľké žeravé slnko nahrádzajú malé trblietavé hviezdičky. Možno aj takto by básnici nazvali výmenu veľkého lustra za niekoľko malých bodových svetielok. Nie všade však uprednostnia zlatisté hviezdy. Mnohé domácnosti totiž nedajú dopustiť práve na ohnivé slnce.

Zdroj: www.pinterest.com 


Kým lustre sú výdobytkom bytov, pre ktoré sú typické veľké a výrazné doplnky, s bodovými svetlami sa stretávame skôr v minimalistických interiéroch. Napriek rozdielom, ktoré medzi týmito typmi svietidiel nájdeme po praktickej aj estetickej stránke, ich spája schopnosť prežiť dobové zmeny v interiérovom dizajne a získať si zo strany majiteľov celoživotné sympatie.


Zdroj: bghconcert.info 


Lustre sú svedkom doby, obľúbeným pomocníkom aj dizajnérskym kúskom

 

To, ako dlho sa lustre udržujú v popredí dizajnu, môžu tomuto obľúbenému doplnku závidieť snáď všetky typy svietidiel. Dlhoročný svedok doby je stále obľúbeným pomocníkom, ktorý nachádza uplatnenie ako praktický aj estetický prvok.

 

Tradičný doplnok do domácností –  Lustre tu boli v časoch, keď šli do módy veľké a výrazné bytové doplnky, a sú tu aj v časoch orientácie na minimalizmus, ktorý uprednostňuje menšie a menej viditeľné zariadenie.

Svietidlo vhodné do každej izby – Luster plní funkciu centrálneho zdroja umelého osvetlenia, preto nachádza uplatnenie v každej miestnosti. Snáď len s výnimkou spálne, kde silné stropné svetlo nasmerované na centrum daného priestoru nie je nutné.

Nekonečné dizajnérske možnosti – Luxusné krištáľové kúsky, gýčové lampy s neutrálnejšími keramickými klobúkmi či extravagantné modely z kaleného skla, to je len zlomok dostupných prevedení, v akých sa moderné lustre vyrábajú.

Zdroj: www.balidecordirect.com


Bodové svetlá sú cenené pre ich úsporu, praktickosť a tvorbu lepšej atmosféry

 

Spustenie predaja bodových svetiel prinieslo do interiérového dizajnu hotovú revolúciu. Ich prítomnosť v domácnostiach sa spája s viacerými plusmi, ktoré podporujú bezpečnosť, úsporu aj snahu o vytvorenie zdravšej vnútornej mikroklímy.

 

Investícia sa vráti späť v podobe úspory – Kombinácia bodových svetiel s LED žiarovkami nám zaistí celkom dobrú úsporu. Ako odmena za vyššiu investíciu pri kúpe aj montáži sa to určite oplatí.

Ideálne (nielen) na chodbu a do kúpeľne – O bodových svetlách sa spočiatku hovorilo len v súvislosti s kúpeľňou, prípadne chodbou, kde nie je vyžadované silné osvetlenie. Ich skvelý výkon spojený s úsporou miesta v priestore z nich však spravil bežný doplnok do akejkoľvek miestnosti.

Optimálne rozloženie svetla v miestnosti – Aby plusov ohľadom využívania bodových svetiel nebolo málo, spomeňme aj optimálne rozloženie svetla. Keďže osvetlenie má veľký vplyv na psychickú pohodu obyvateľov, táto výhoda dokáže zohrať kľúčovú úlohu pri snahe vytvárať doma zdravšiu vnútornú mikroklímu.

Zdroj: www.decoist.com 


Staršie ročníky si pamätajú aj ošiaľ, ktorý pri svojom príchode do predajní spôsobili lustre, aj  boom, aký vyvolalo spustenie predaja bodových svetiel. No nielen oni môžu porovnať, ako sa výber svietidiel prispôsobuje jednotlivým dobám a v nej prevládajúcim dizajnérskym štýlom. Lustre aj bodové svetlá sú totiž bežnou súčasťou starších bytov aj novostavieb a svoje stabilné miesto na trhu si držia bez ohľadu na to, ktoré z nich sú krajšie, výkonnejšie a úspornejšie.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: hupehome.com, www.pinterest.com, bghconcert.info, www.balidecordirect.com, www.decoist.com