Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Londýnska škola má prvý bazén obklopený dreveným interiérom

Napísal Róbert Bosák, 10.12.2017

S drevom ako súčasťou interiérov sa stretávame v rôznych nehnuteľnostiach. V prípade školského bazéna však ide o prvý prípad, kedy sa tento materiál využil pri zariaďovaní vnútorného prostredia obklopujúceho vodnú plochu.

 

Unikátnym bazénom, aký zatiaľ nemá obdobu, sa môže ako prvá pochváliť londýnska škola Freemen´s School. Architekti z ateliéru Hawkins Brown pre ňu navrhli študentský plavecký bazén zasadený do dreveného interiéru, ktorý tvorí vnútorné prostredie v celej budove, nielen v priamom okolí samotného bazéna. V súčasnosti nenájdeme podobný projekt nikde na svete, takže toto dielo sa do histórie zapíše ako prvé svojho druhu.

Zdroj: dezeen.com  

Odvážny projekt spájajúci drevo s vodou

 

Keďže nie veľmi vrúcny vzťah dreva a vlhkosti bol známy aj architektom, pri tvorbe návrhu museli zvážiť všetky riziká. Napriek tomu našli správny spôsob ako si dať rady s drevenou konštrukciou a zakomponovať ju do návrhu stavby, v ktorej útrobách sa skrýva 25-metrový bazén. Bez ohľadu na to, že sa im to podarilo, projekt je vystavený skúške, či drevený interiér vydrží v takýchto podmienkach dlhodobo.

Zdroj: designmag.cz

 

Interiér s veľkými oknami obložený drevom

 

Hlavnú úlohu hrá drevené obloženie stropu a stien, pomedzi ktoré umiestnili veľké presklené okná s výhľadom na bohatú vegetáciu v exteriéri. Práve stropná časť sa stará o vyzdvihnutie dizajnu v drevenom štýle, ktorý dopĺňajú aj drevené lavičky rozmiestnené okolo vody. Táto kombinácia má návštevníkom zaručiť domácu atmosféru, ktorá sa vďaka drevu prenáša aj do kaviarne a na recepciu vo vstupnej časti budovy.

Zdroj: designmag.cz

 

Na pohľad nenápadný, no pútavý aj zvonku

 

Objekt, v ktorom je tento netradičný bazén umiestnený, ponúka nadštandardný vzhľad aj pri pohľade zvonku. Obdĺžnikovitý pôdorys ladí so svahovitým prevedením strechy, ktorá akoby padala smerom k zemi. To sa v spojitosti s tmavým odtieňom drevenej fasády, ktorú nerušene dopĺňajú široké okná, nenápadne hodí do vonkajšieho prostredia v lokalite oživenej bohatou zeleňou.

Zdroj: dezeen.com

 

Prostredie ako stvorené pre šport a aktívny oddych, a to zvnútra aj zvonku. Popritom si ešte prirátajme psychologický efekt vytvorený pocitom plávania na jedinečnom mieste, aké nie je nikde na svete, a šanca na zvýšenie záujmu o šport zo strany študentov  je hneď vyššia. Veď kto by nechcel skúsiť, aký je to pocit zaplávať si v bazéne obklopenom drevom.  

 

Text : Róbert  Bosák

Foto : michaelnugent.co.uk, dezeen.com, designmag.cz