Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Liptovský Mikuláš opraví mestské komunikácie za viac ako 2 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 02.02.2023

Chodci, cyklisti aj vodiči na Liptove budú mať po roku 2023 opäť o niečo lepšie cesty a chodníky. Vedenie mesta Liptovský Mikuláš ohlásilo plán opraviť do konca tohto roka viaceré mestské komunikácie. Na rekonštrukčné práce pôjde dokopy viac ako 2 mil. €.


2,3 mil. € na obnovu ciest a chodníkov

 

Poškodené mestské komunikácie v Liptovskom Mikuláši vyžadujú rekonštrukčné zásahy za viac ako vyše 2 mil. €. Vzhľadom na časový rámec a finančné možnosti ich zástupcovia mesta rozdelili na viacero etáp. Jedna z nich sa uskutoční v priebehu aktuálneho roka, kedy sa stihne opraviť niekoľko úsekov ciest a chodníkov. Celková výška investície do naplánovaných opráv sa vyšplhá na úroveň približne 2,3 mil. €. Mesto zhotoviteľom prác nezaplatí jednorazovo. Po dohode s nimi bude vykonané práce splácať 10 rokov pravidelnými alikvotnými čiastkami.

 

Vybrané úseky, ktoré budú opravené:

 

- cesta na Štefánikovej ulici od križovatky s Hodžovou po Revolučnú

- cesta na Hradišskej ulici, v lokalite pribudnú nové odstavné plochy

- chodník od hotela na Jánošíkovom nábreží po diaľničný privádzač

- chodník na Podbrezinách vedúci po strednú autobusovú zastávku  

- rekonštrukcie majú prebehnúť aj na Majerskej a Borbisovej ulici

 

Práce začnú na prelome apríla a mája

 

Prvé z uvedených úsekov by sa mali začať opravovať na jar. Predbežným termínom zahájenia rekonštrukčných prác je prelom apríla a mája. Plánované úseky opravia spoločnosti, ktoré vo verejnom obstarávaní ponúkli, resp. ponúknu najnižšiu cenu splácania formou spomínaných alikvotných čiastok. Po ukončení tohtoročnej etapy sa prejde k príprave opráv ďalších úsekov. Ich obnova prebiehajúca v niekoľkých fázach potrvá do roku 2026.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: mikulas.sk