Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Levočskú radnicu začnú na jar renovovať

Napísal Róbert Bosák, 22.12.2020

V roku 2021 sa na Slovensku plánuje rekonštrukcia viacerých významných pamiatok. Jednou z nich je aj radnica v Levoči. Tá by mala prejsť prvými renovačnými prácami už na jar.

Zdroj: touren-wegweiser.de 


Levočská radnica čaká na rozsiahlu rekonštrukciu už dlhší čas. Podľa vedenia mesta však na ňu konečne príde rad. Udiať by sa tak malo už o pár mesiacov. Kompetentní totiž naplánovali prvé rekonštrukčné práce na jar 2021. Práve vtedy sa má zahájiť plán väčšej renovácie, ktorej cieľom je krajšia a funkčnejšia radnica.

Zdroj: capper-online.de 


Projekt za viac ako milión eur

 

O tom, že radnica prejde rozsiahlou rekonštrukciou, svedčí aj výška investície do jej obnovy. Celkové náklady na realizáciu projektu totiž majú prekročiť až 1 mil. . Mesto už avizovalo aj presnú sumu, koľko sa do obnovy vrazí a z akých prostriedkov bude projekt financovaný. Na samotnú rekonštrukciu radnice sa minie 602 000 €. Zvyšok pokryjú náklady na tzv. kreatívny priemysel či festivaly, ktoré si vyžiadajú ďalších 450 000 €.

 

Chystané rekonštrukčné práce

 

V rámci pripravovanej rekonštrukcie sú naplánované viaceré kroky. V priestoroch suterénu sa pozornosť zameria najmä na sfunkčnenie západnej časti, ktorá sa doteraz nevyužívala. Mesto ju chce sprístupniť hlavne počas leta, kedy by mohla slúžiť ako kreatívny priestor. Renovácia sa dotkne aj prízemia, ktoré má mať opäť pôvodný charakter. Súčasťou projektu obnovy bude výmena okien a dverí, výmena rozvodov či modernizácia toaliet. Na rad príde aj úprava fasád a zaistenie bezpečného bezbariérového prístupu.

 

Obnova potrvá zhruba 2 roky

 

Okrem vyššie uvedených prác sa v rámci rekonštrukcie pristúpi aj k ďalším menším krokom. Napriek tomu, že naplánovaná obnova je vskutku rozsiahla, mesto predpokladá, že radnica bude hotová ešte pred začiatkom letnej sezóny 2022. Podľa pôvodného plánu sa majú všetky práce stihnúť najneskôr do apríla 2022.

Zdroj: touren-wegweiser.de 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: touren-wegweiser.de, capper-online.de