Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Letný seriál o dovolenkových hitoch (Epilóg) – Slovensko láka príliš málo zahraničných návštevníkov

Napísal Róbert Bosák, 11.09.2018

Letná sezóna je za nami, takže seriál o dovolenkových hitoch môžeme uzavrieť. Dnes sa však nepozrieme na žiadnu dovolenkovú destináciu, skôr sa zameriame na nelichotivé štatistiky o slabej návštevnosti Slovenska zahraničnými turistami.

Zdroj: filmi-onlain.info 


Fascinujúce Tatry, desiatky hradov, ľudová architektúra a mnohé technické pamiatky. Zdá sa, že pestrý zoznam atrakcií a fascinujúcich prírodných zaujímavostí nie je pre návštevníkov zo zahraničia až taký atraktívny ako ponuka v iných štátoch. Aspoň tak to vyplýva z posledných čísel za rok 2017, ktoré nám v rôznych štúdiách prinášajú svetové denníky, poradenské firmy či Eurostat.

Zdroj: www.pinterest.com 


Najnavštevovanejšie ostáva Francúzsko a Španielsko

 

Viaceré zahraničné zdroje monitorujúce návštevnosť jednotlivých krajín sa zhodujú na tom, že najviac cudzincov prichádza dovolenkovať na slnečný juh Európy, najmä do Francúzska a Španielska. Prvé menované vraj minulý rok navštívilo viac ako 85 miliónov zahraničných návštevníkov a v Španielsku to bolo „len“ o necelých 10 miliónov menej. Podobné čísla ako Španielsko dosiahli aj v USA, no pri hodnotení v prepočte na obyvateľa výrazne zaostávajú.

Zdroj: financialtribune.com


Návštevnosť u nás je stále jedna z najnižších v regióne

 

O návštevnosti, akú dosahuje vedúce trio, môžu slovenskí hotelieri a prevádzkovatelia atrakcií iba snívať. Podľa Eurostatu nás vlani navštívilo len 2,2 milióna ľudí zo zahraničia, čo nie je len niekoľkonásobne menej ako v prípade veľkých štátov, ale aj jeden z najhorších výsledkov v regióne strednej a východnej Európy. Potvrdil to aj augustový článok na www.aktuality.sk, kde bola uverejnená tabuľka so zahraničnou návštevnosťou vybraných štátov.

Zdroj: whc.unesco.org 


Zahraničná návštevnosť v krajinách strednej a východnej Európy (2017):

 

Rusko

24,5 mil.

Poľsko

18,3 mil.

Chorvátsko

15,6 mil.

Ukrajina

14,5 mil.

Česko

   10 mil.

Maďarsko

     5 mil.

Rumunsko

  2,6 mil.

Albánsko

  2,4 mil.

Slovensko

  2,2 mil.

Lotyšsko

   1,9 mil.

Litva

   1,5 mil.

Srbsko

   1,5 mil.

Čierna Hora

   0,8 mil.

Zdroj: www.aktuality.sk

 

Kým návštevnosť slovenských destinácií zo strany domácich výrazne rastie, pre zahraničných turistov sme stále relatívne nezaujímavou krajinou. Napriek tomu je pozitívne, že máme čoraz lepší pomer cien a služieb, čo by v spojitosti s postupnou realizáciou nových rezortov mohlo byť lákadlom pre podstatne väčšie skupiny návštevníkov zo sveta.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ec.europa.eu, www.theguardian.com, ttc.com, www.www.aktuality.sk

Foto: www.tricio.sk, filmi-onlain.info, www.pinterest.com, financialtribune.com, whc.unesco.org