Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Letný seriál o dovolenkových hitoch (6. časť) – Moskovský park pri Červenom námestí

Napísal Róbert Bosák, 29.08.2018

Výlet do Moskvy môže byť spojený s ďalším výnimočným zážitkom navyše. V ruskej metropole je totiž sprístupnený park, ktorý má patriť k tomu najkrajšiemu, čo môžu turisti pohybujúci sa uličkami mesta vidieť.

 

Moskva nepatrí k najnavštevovanejším metropolám sveta náhodou. Bohaté kultúrne možnosti, vzácne pamiatky z rôznych období a mnohé parky plné zaujímavých atrakcií z nej robia jednu z najpopulárnejších destinácií. Pobyt v ruskej metropole má po najnovšom oživiť aj mestský park Zaryadye, ktorý sa stal srdcom celej Moskvy.

Zdroj: www.archdaily.com 


Návrh inšpirovaný projektom newyorského Highline

 

Za projektom obrovského parku situovaného priamo v najfrekventovanejšom centre Moskvy stojí ateliér Diller Scofidio + Renfro, ktorý do návrhu preniesol skúsenosti z realizácie parku Highline v New Yorku. V oboch prípadoch sa jedná o moderné verejné zóny plné vegetácie a možností na trávenie voľného času, ktoré sú pýchou urbanizmu vo svojich mestách, čo pri moskovskom projekte platí dvojnásobne.

Zdroj: www.desingboom.com 


Viacúčelové verejné priestranstvo na oddych a kultúru

 

Kým newyorský park nie je prvým ani jediným priestranstvom tohto typu, Zaryadye získal štatút jednotky hneď po ukončení realizácie. S výmerou 10 hektárov totiž ide o prvý veľký park v Moskve vybudovaný za posledných 50 rokov. Jeho hlavnou doménou je viacúčelové využitie a vynikajúca poloha pri Červenom námestí, vďaka čomu víta denne tisícky Rusov aj zahraničných turistov.

Zdroj: www.archdaily.com 


Zaryadye park a jeho atrakcie:

 

- 2 amfiteátre

- koncertná sieň

- prírodný park

- trh a reštaurácia

- mediálne centrum

- 70-metrová vyhliadková lávka nad riekou

Zdroj: www.rbth.com 


Moskva týmto projektom výrazne prehovorila do poradia najnavštevovanejších parkov sveta. Okrem veľkosti, dobrej polohy a mnohých atrakcií sa ako jedno z mála miest v tomto regióne môže pochváliť verejnou zónou, kde nechýbajú špeciálne sklenené prístrešky schopné ohrevu zelene. Aj to má pomáhať k tomu, aby v parku nechýbala svieža atmosféra a zdravé prostredie lákajúce na povinnú návštevu počas pobytu v ruskej metropole.

Zdroj: www.rbth.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: imgur.com, www.archdaily.com, www.desingboom.com, www.rbth.com