Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Letný seriál o dovolenkových hitoch (1.časť) – Plávajúci cyklochodník a najdlhšia turistická trasa sveta

Napísal Róbert Bosák, 16.07.2018

Dovolenkové obdobie je správnym časom na trochu oddychu od rušného diania v oblasti realít. Aj preto občas nahliadneme do obľúbených dovolenkových destinácií a pozrieme sa na aktuálne projekty, ktorých realizácia dopraje turistom ešte lepšie zážitky.

 

O jedinečné krásy obohatené kvalitnými službami a kopou atrakcií na Slovensku núdza nie je, no dovolenka v zahraničí má vždy špecifický nádych. Minimálne kvôli návšteve miest, ktoré môžeme právom radiť do zoznamu svetových rarít. Tie po najnovšom nájdeme aj v slnečnom Taliansku, kde si túto sezónu odbije premiéru panoramatická cyklotrasa, a v divokej Kanade, kde nekonečný turistický chodník oslávi prvé narodeniny.

 

Talianske jazero Garda láka na plávajúcu cyklotrasu

 

Taliansko ako jeden z cyklistických rajov dokáže ročne vybudovať stovky kilometrov nových cyklotrás, no máloktorá z nich ponúkne to, čo magistrála vedúca okolo jazera Garda. 140-km sieť cyklistických chodníkov síce dokončia až v roku 2021, no odvážnejšie typy si už toto leto budú môcť zajazdiť úsekom tzv. plávajúcej cyklotrasy.

Zdroj: www.cnn.com 


Netradičná časť cyklotrasy, akú sprístupnili len pred pár dňami, umožní jazdu priamo ponad jazero. Cieľom realizácie 2-km úseku bolo dopriať cyklistom nezabudnuteľný adrenalínový zážitok a zároveň ich odkloniť preč z cesty, po ktorej sa denne preháňajú tisícky áut. Tým sa má zvýšiť ich bezpečnosť, aj keď prechod chodníkom zaveseným priamo na skale nepôsobí o nič bezpečnejšie.

Zdroj: www.ecobnb.it 


V Kanade sprístupnili najdlhšiu turistickú trasu sveta

 

Vychutnávať si úžasné scenérie nemusíme len spoza volantu alebo zo sedadla bicykla. Stále viacej turistov túži zdolávať pešie turistické chodníky, na ktorých si užije čarovné prostredie aj patričnú psychohygienu. Tým najambicióznejším otvára svoju náruč práve Kanada, kde sa vlani dokončila najdlhšia turistická trasa na svete a tento rok sa finišuje na jej posledných úpravách.

Zdroj: www.mountaindesigns.com 


The Great Trail alebo Veľká cesta, ako je trasa vedúca zo západného pobrežia Kanady na to východné pomenovaná, dá zabrať aj tým najlepším. Jej dĺžka dosahuje neuveriteľných 24 000 km, na ktorých turisti spoznajú všetky tváre kanadskej divočiny. Vybudovanie trasy trvalo až 25 rokov, počas ktorých na nej pribúdali mosty, lávky, cyklochodníky a iné atrakcie. Svetový unikát sa môže pochváliť aj tým, že do jeho realizácie sa zapojili tisícky dobrovoľníkov.

Zdroj: www.traillady.com 


Výstavba nových zážitkových atrakcií pre turistov bude v plnom prúde po celý rok. Kým vo vašich obľúbených destináciách dokončia iné očakávané projekty, môžete navštíviť napríklad taliansku plávajúcu cyklotrasu alebo sa vydať naprieč nevyspytateľnou Kanadou. Možností je však nekonečne veľa a nie vždy za nimi musíme cestovať do Talianska alebo až do vzdialenej Kanady. Ale o tom už v ďalšej časti letného seriálu o raritách v dovolenkových destináciách.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.trentino.com, www.cnn.com, www.ecobnb.it, www.mountaindesigns.com, www.traillady.com