Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Letná olympiáda v Tokiu otestuje recyklovateľné kartónové postele

Napísal Róbert Bosák, 04.02.2020

Prípravy na tohtoročné LOH v japonskom Tokiu už priniesli zopár prekvapení. Ďalším  z nich sú postele, ktoré budú tvoriť súčasť nábytku v olympijskej dedine. Organizátori totiž vsadili na netradičné kartónové modely.

Zdroj: Jae C. Hong


Cieľ organizátorov spraviť tohtoročnú olympiádu jedinečnou sa zrejme podarí splniť aj vďaka vybaveniu príbytkov v olympijskej dedine. Na žiadnych iných hrách sa totiž doteraz nevyužili kartónové modely nábytku. Jednoducho vyrobené skladacie postele s lepenkovým rámom tak budú mať v Tokiu premiéru.

Zdroj: Jae C. Hong


V duchu trvalej udržateľnosti

 

Výber kartónu ako materiálu vhodného na výrobu 18 000 postelí, na ktorých budú spať všetci ubytovaní v olympijskej dedine, súvisí so snahou usporiadať „zelenú“ olympiádu. Tá sa bude niesť v znamení udržateľnosti, čo vedie organizátorov k viacerým šetrným opatreniam. Práve recyklovateľné kartónové postele sú jedným z nich. Materiál použitý na ich výrobu sa totiž po ukončení olympiády zrecykluje na papier, čím sa ušetria náklady a zabráni vzniku odpadu.

Zdroj: Jae C. Hong


Pevnejšie ako postele z dreva

 

Nápad použiť pri výrobe postelí pre olympionikov kartón sa okamžite stretol s rozporuplnými reakciami. Väčšina z nich sa spájala s otáznikom nad ich kvalitou, odolnosťou a schopnosťou zabezpečiť športovcom potrebné pohodlie. Výrobcovia ale argumentujú, že ich postele netrpia o nič horšou kvalitou ako drevené modely. Dokonca majú zvládnuť ešte väčšiu záťaž, pretože ich nosnosť sa údajne pohybuje na úrovni 200 kg.

Zdroj: Jae C. Hong 


Snaha zorganizovať ekologickú a udržateľnú olympiádu prinesie ďalšie opatrenia, na ktoré sa zrejme vznesie vlna kritiky. V prípade vybavenia ubytovacích zariadení v olympijskej dedine ide napríklad o celkové vybavenie izieb. Športovci si okrem kartónových postelí budú musieť zvyknúť aj na povestný japonský minimalizmus. V izbách ich totiž bude okrem postele čakať iba 1 skriňa a stolík, čo má tiež vyzdvihnúť ideu udržateľnosti sprevádzajúcu celé podujatie.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Jae C. Hong