Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Lesy nad Breznom oživí vyše 39-metrová rozhľadňa

Napísal Róbert Bosák, 18.12.2018

Ešte pred sviatkami sa začal prepisovať budúci osud poradia najvyšších slovenských rozhľadní. V Brezne totiž dali zelenú realizácii novej vyhliadkovej veže, ktorá má byť po ukončení stavebných prác jednou z najvyšších v celej krajine.

 

Ak nerátame bratislavské projekty KamzíkUFO, aktuálne najvyššia rozhľadňa vybudovaná v Duklianskom priesmyku si udrží prvenstvo v rebríčku najvyšších vyhliadkových veží len o niekoľko metrov. 48-metrovej stavbe totiž bude od budúceho roka dýchať na chrbát 39,3-metrová veža, ktorú postavia na vrchu Horné Lazy, len kúsok od Brezna.

Zdroj: www.tasr.sk 


S výstavbou by sa malo začať na jar

 

Oficiálny termín zahájenia výstavby zatiaľ nepoznáme, pretože projekt je momentálne v stave hľadania zhotoviteľa diela. BBSK a mesto Brezno dúfajú, že s realizáciou sa bude môcť začať už na jar. Ak bude všetko prebiehať podľa plánov, hotová by mohla byť za 3-4 mesiace, takže turisti objavujúci krásy Nízkych Tatier by si mohli užívať jedinečné scenérie z rozhľadne už počas nasledujúcej letnej sezóny.

 

Odhadované náklady okolo 480 000 €

 

Realizácia projektu síce nebude najlacnejšia, no vzhľadom na očakávané schopnosti projektu zvýšiť záujem o lokalitu sa do nej investovať oplatí. Výdavky na výstavbu si rozdelia BBSK a mesto Brezno. Podľa predbežných odhadov by mali minúť okolo 480 000 €, no táto suma sa zrejme zníži, prípadne sa časť z nej preinvestuje do vybudovania nového náučného chodníka a cyklotrasy.

 

3 naše aktuálne najvyššie rozhľadne:

 

Rozhľadňa na Dukle – 48 metrov (okr. Svidník)Spomínaná 48-metrová veža si drží svoje  prvenstvo už od roku 1974. Práve vtedy vybudovali murovanú rozhľadňu ako jednu z veží na zatraktívnenie historického regiónu pri Duklianskom priesmyku.

Zdroj: www.vypadni.sk 


Rozhľadňa Živčáková35 metrov (Turzovka) – Naša druhá najvyššia vyhliadková veža sa ukrýva v horách obklopujúcich Turzovku, obec známu pútnickým miestom Živčáková. Práve na miestnom pútnickom kostole vyrástla v roku 2015 vysoká murovaná veža s ďalekosiahlym výhľadom.

Zdroj: hiking.sk 


Chodník korunami stromov – 32 metrov (Bachledova dolina, Ždiar) – Najznámejšia domáca rozhľadňa sa preslávila ako drevený chodník vedúci ponad stromy. Otvorili ju len minulý rok, vďaka čomu si môžu návštevníci Ždiaru a okolitých lokalít užívať jedinečnú atrakciu. Tá ale budúci rok vypadne z trojky najvyšších, kde sa po ukončení výstavby ocitne práve nová veža z Brezna.

Zdroj: faipar.hu


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.dobrenoviny.sk, www.interez.sk

Foto: www.tasr.sk, www.vypadni.sk, hiking.sk, faipar.hu