Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

„Les v lese“ alebo zelené sídlo lesnej správy v Hradci Králové

Napísal Róbert Bosák, 29.05.2018

„Les v lese“ alebo „Budova lesnej správy, ktorá je sama lesom.“ Aj takýmito prívlastkami môžeme označiť aktuálne pripravovaný projekt lesníckeho strediska v Hradci Králové, ktorý si právom získal uznanie medzinárodnej verejnosti.

 

Za príkladmi, ako dať zelenej architektúre dokonalú tvár, nemusíme chodiť ďaleko. Ďalší zo „sviežich“ projektov, ktoré vnášajú do súčasnej architektúry zameranej na trvalo udržateľnú výstavbu nový vietor, je aj sídelná budova Lesov ČR v Hradci Králové. Tá si dokázala získať obdiv už pred zahájením výstavby, pod čo sa podpísal jej prepracovaný ekologický koncept.

Zdroj: www.chybik-kristof.com


Sídlo v tvare stromu, do ktorého vrastá živý les

 

Keď autori z ateliéru Chybík+Krištof Architects pripravovali svoj návrh, možno ani zďaleka netušili, že s ním v súťaži o návrh objektu Lesov ČR v Hradci Králové uspejú napriek pestrej konkurencii. Tá sa musela skloniť pred projektom, ktorého výsledkom sa má stať realizácia 6-krídelnej budovy imitujúcej strom. Tú chcú zrealizovať na pozemku, kde sa má vysadiť zeleň, ktorá postupne vrastie priamo do objektu, čo zmení celý objekt na spomínaný „les v lese.“

Zdroj: www.chybik-kristof.com 


Komplex bude najväčšou drevostavbou v Česku

 

Ekologická stavba bez prírodných materiálov by len ťažko mohla spĺňať požiadavky zelenej architektúry, takže autori nezabudli do návrhu zapracovať dostatok živých prvkov. Budova sa má zrealizovať ako úsporná drevostavba, ktorá oslní dizajnom aj kvalitatívnym prevedením, no nielen to. Objekt sa v prípade úspešnej realizácie stane najväčšou drevostavbou v celom Česku, aspoň tak to vyplýva zo súčasného plánu.

Zdroj: www.hradeckralove.org 


Vkusné pracovné prostredie aj turistická atrakcia

 

Jednotlivé krídla, ktoré majú napodobňovať 5 vetiev a 1 kmeň obrovského stromu, budú síce primárne slúžiť na pracovné účely lesnej správy, no na svoje si údajne prídu aj turisti. Vkusné kancelárie zariadené v ekologickom nadštandarde totiž doplní niekoľko interiérových atrakcií, napríklad kĺzačka pre deti aj dospelých. Príjemné posedenie uprostred netradičného lesa však umožní aj exteriér v okolí stavby či pohľad na strechy obrastené hojnou vegetáciou.

Zdroj: www.hradeckralove.org 


Projekt, ktorého výstavba by mala vrecká investorov odľahčiť približne o pol miliardy korún, má byť hotová v roku 2020. To, že ide o jeden z najlepších súčasných zelených projektov, do ktorých sa tieto peniaze oplatí vložiť, potvrdzuje aj víťazstvo v súťaži, ktorej sa zúčastnilo až 42 kandidátov. Nehovoriac o tom, že návrh architektov z Brna vzbudil obdiv aj v zahraničí. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: www.hradeckralove.org, www.archiweb.cz, www.chybik-kristof.com

Foto: www.chybik-kristof.com, www.hradeckralove.org