Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ľadový hotel vo Švédsku otvorený aj túto zimu

Napísal Róbert Bosák, 02.01.2023

32 úspešných sezón, rovnako vydarená má byť aj 33. Slávny ľadový hotel vo Švédsku vstúpil do ďalšieho ročníka a aj počas tejto zimy ponúka neobvyklý zážitok z pobytu v ľadovom kráľovstve.

Icehotel, Zdroj foto: Asaf Kliger – icehotel.com

 

Príbeh legendárneho švédskeho ľadového hotela Icehotel sa začal písať v roku 1989. Stalo sa tak v dedinke Jukkasjärvi, ktorá v danom roku hostila výstavu Art-ic. Krása vystavovaných iglu očarila hostí natoľko, že sa v ľadovej galérii rozhodli prenocovať. Iniciátorom výstavy to stačilo na zrod myšlienky o založení unikátneho ľadového hotela, ktorý odvtedy otvoril brány už 33-krát.

Icehotel, Zdroj foto: Asaf Kliger – icehotel.com

 

Každú zimu nový hotel

 

Podobne ako v predchádzajúcich sezónach, Icehotel sa návštevníkom ukázal v inej podobe aj túto zimu. Jeho vzhľad sa mení každý rok. Môže za to „ľadová konštrukcia“, ktorá sa vždy na prelome zimy a jari roztopí. Z celého ubytovacieho zariadenia ostane iba stála časť Icehotel 365, ktorá ponúka ubytovanie v niekoľkých apartmánoch aj po roztopení sezónneho ľadového hotela. Ten začnú umelci z rôznych krajín opäť nanovo budovať s príchodom ďalšej zimy, no už v inej podobe.

 

Icehotel 33 z 500 ton ľadu

 

Na realizácii tohtoročnej podoby hotela Icehotel 33 pracovalo 24 umelcov z 13 štátov sveta. Okrem Európanov sa na vzniku 33. edície podieľali umelci z Kanady, Japonska a Singapuru. Spolu vytvorili 12 umelecky stvárnených suít, v ktorých je teplota -5 až -8 °C. Na výstavbu ľadového kráľovstva, v ktorom nechýba ani väčšia obradná sieň, použili 500 ton ľadu. Celá realizácia trvala 6 týždňov.

 

Ľadové izby v Icehoteli 33:

 

Bauh-Ice

Bauh-Ice, Zdroj foto: Asaf Kliger – icehotel.com

 

The Mushroom 

The Mushroom, Zdroj foto: Asaf Kliger – icehotel.com


Home Nature

Home Nature, Zdroj foto: Asaf Kliger – icehotel.com


High Score

High Score, Zdroj foto: Asaf Kliger – icehotel.com

 

Sezónna časť ľadového hotela bude hosťom prístupná do marca až apríla. S prichádzajúcim oteplením sa všetky izby roztopia a z umeleckých suít ostanú iba krištáľovo priezračné kusy ľadu meniace sa na vodu. Niektoré z nich sa zmrazia a pred začiatkom nadchádzajúcej zimy opätovne použijú pri budovaní nového hotela Icehotel 34.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Asaf Kliger – icehotel.com