Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kvôli koronavírusu zriadili novú nemocnicu za 2 dni

Napísal Róbert Bosák, 03.02.2020

To, že v Číne dokážu postaviť 3D dom za 24 hodín alebo výškový objekt za pár týždňov, dnes nikoho neprekvapí. Zriadenie nemocnice za 2 dni je však šokujúcim rekordom aj pre najväčších optimistov.

 

Napriek tomu, že rekordne rýchle otvorenie Dabie Mountain Regional Medical Centre sa zapíše do histórie ako obrovský úspech čínskeho stavebníctva, dôvodom na oslavu to nie je. K realizácii projektu sa totiž pristúpilo kvôli novému koronavírusu. Práve hrozba vznikajúcej pandémie zmobilizovala čínske úrady k okamžitému dokončeniu nemocnice.

Zdroj: www.hg.gov.cn


Budova hotová za 48 hodín

 

Nemocničné zariadenie v čínskom Huanggangu malo byť hotové až v máji. Koronavírus ale jeho dokončenie výrazne urýchlil. Vďaka pomoci desiatok dobrovoľníkov sa prázdnu budovu podarilo kompletne zariadiť za 48 hodín. Prví pacienti tak boli do novootvoreného lekárskeho strediska nasťahovaní hneď po 2 dňoch od začatia prác.

Zdroj: www.hg.gov.cn


Kapacita pre 1000 pacientov

 

Rýchle dokončenie nemocnice je o to väčším prekvapením, že jej kapacita dokáže poňať až 1000 pacientov naraz. Tí sú sem postupne privážaní z niekoľkých epicentier vírusu, ktorý sa začal šíriť z neďalekého mesta Wu-Chan. To síce disponuje špičkovými lekárskymi centrami, no tie na rozdiel od novej nemocnice v Huanggangu nie sú špecializované na koronavírus.

Zdroj: www.hg.gov.cn


Na rade sú ďalšie nemocnice

 

Dabie Mountain Regional Medical Centre nie je jediným zariadením špecializovaným na liečbu ľudí nainfikovaných týmto vírusom. Okrem nej sa vo vybraných lokalitách v meste Wu-Chan, resp. v jeho blízkom okolí, pracuje na ďalších 3 nemocniciach tohto typu, pričom každá z nich má byť schopná prijať stovky pacientov.

Zdroj: www.hg.gov.cn


Koronavírus už k prekonaniu jedného rekordu prispel. Pekinská nemocnica z roku 2003, ktorú postavili kvôli vtedajšej epidémii SARS za týždeň, tak viac nie je najrýchlejšie vybudovanou nemocnicou na svete. Ostáva len dúfať, že počet obetí a nakazených žiadny rekord neprekoná a nielen Čína, ale celý svet sa vyhne akejkoľvek pandémii.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.hg.gov.cn