Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kultúrny dom v Ostrave bude mať koncertnú sálu svetového formátu

Napísal Róbert Bosák, 11.07.2019

Historická budova kultúrneho domu s nadštandardnou koncertnou sálou v nadčasovom prevedení. Aj tak môže vyzerať kultúrno-architektonická kombinácia, ktorú by uvítalo každé mesto. Tento atribút sa však ujde len vyvoleným. Po novom k nim má pribudnúť Ostrava. 

 

Nebyť Prahy, českou metropolou kultúry sa jednoznačne stane Ostrava. Mesto známe pestrou hudobnou scénou, ktorá láka na radu podujatí aj medzinárodnú špičku, si tak zaslúži kvalitné a priestranné koncertné sály. Jednu takú, ktorá sa podľa viacerých odborníkov stane najlepšou svojho druhu v celom Česku, tam majú postaviť do 5 rokov.

Zdroj: www.stevenholl.com 


Obnova kulturáku + výstavba novej sály

 

Aj keď spomínaná koncertná sála bude úplne novým objektom, jej výstavba prebehne vrátane veľkej rekonštrukcie. Tá sa týka miestneho kultúrneho domu, ktorý je v Ostrave využívaný už od začiatku 60. rokov minulého storočia. Vedenie mesta už dávnejšie zhodnotilo, že budova si žiada väčšiu modernizáciu. Súčasnej koncertnej sieni v kulturáku by ale kvôli nevyhovujúcim akustickým podmienkam nepomohla ani tá, takže na rad prišla úplne nová sála.

Zdroj: www.stevenholl.com 


Návrh od architektonickej špičky

 

Ak má nová sála niesť štatút koncertnej haly svetového formátu, pri jej realizácii bude nutné splniť najnáročnejšie kritériá. Túto úlohu majú zvládnuť práve víťazi architektonickej súťaže, ktorým mesto Ostrava návrh projektu zverilo. Už len renomé elitných ateliérov Architecture Acts a Steven Holl Architects by malo byť zárukou splnenia odvážneho cieľa. Predstavené návrhy amerických architektov pravdepodobnosť výstavby vrcholového diela iba zvyšujú.

Zdroj: www.stevenholl.com 


Priestor, komfort, kvalita, úspora

 

Návrh dua víťazných ateliérov sa opiera o spojenie nadčasového dizajnu, útulného interiéru a úsporného profilu stavby. Takáto kombinácia má priniesť publiku aj účinkujúcim komfortnú a technicky nadštandardne vybavenú sálu s kapacitou až do 1300 miest. Organicky tvarovaná budova, ktorá sa vďaka presklenej spodnej časti prepája s okolím, je navrhnutá aj na princípe trvalo udržateľnej architektúry. Jej prevádzka si tak vyžiada oveľa nižšie náklady na energie.

Zdroj: www.stevenholl.com 


Presný termín kolaudácie pripravovaného projektu zatiaľ známy nie je. Vedenie mesta hovorí len o roku 2024. Ostravčania sa tak po dlhom čase dočkajú modernej koncertnej sály, ktorá sa bude môcť stať jedným zo stredoeurópskych kultúrnych centier.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.stevenholl.com