Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kto zaplatí škodu na vašom majetku po letnej búrke?

Napísal PR článok, 13.08.2020

K letu neodmysliteľne patria aj búrky. Občas však prinesú viac než len rýchle osvieženie v podobe dažďa. Výdatný lejak môže poškodiť váš dom, jeho vybavenie alebo vás vytopiť. Toto všetko sú škody, ktoré sa môžu vyšplhať až do niekoľkých stoviek či tisícok eur. Opravy však nemusíte hradiť z vlastného vrecka. Ak máte váš majetok poistený, tieto škody zaplatí vaša poisťovňa.


Zdroj: bigstockphoto.com


Jedna búrka, veľa škôd


Letné búrky väčšinou netrvajú dlho, no môžu po sebe zanechať nepríjemné následky. Zaliate pivnice, garáže či dielne, upchaté odkvapové rúry, zatečené steny, poškodené terasy, skleníky alebo strechy a mnohé ďalšie škody. Ak búrku sprevádza aj silný vietor, odletené konáre môžu rozbiť okná alebo príde k poškodeniu vášho záhradného nábytku. Blesky a krupobitie zasa najčastejšie spôsobujú výpadok elektriny.


Náhradu takýchto škôd vám zabezpečí poistenie nehnuteľnosti a domácnosti, ktoré zahŕňa aj poistenie živelných rizík. Vzniknutá škoda na budove, teda priamo na vašom dome, byte či garáži, bude hradená z poistenia nehnuteľnosti. Ak búrka poškodí aj vybavenie vášho domu, tieto škody budú hradené z poistenia domácnosti. Preto sa odporúča mať uzatvorené komplexné poistenie majetku, teda mať poistenú nehnuteľnosť aj domácnosť. Takto budete chrániť váš byt, dom a tiež aj vaše zariadenie.


A čo vaše auto?


Pri nepriaznivom počasí sa môže poškodiť aj vaše auto. Odletené konáre môžu rozbiť okná alebo poškodiť karosériu. Výnimočné nie je ani zatopenie auta. Vaše vozidlo je síce vaším majetkom, poistenie bytu, domu alebo nehnuteľnosti ho však nechráni. Škody na aute sú hradené z havarijného poistenia, ktoré kryje aj vyčíňanie prírodných živlov. Druhou možnosťou, trochu lacnejšou alebo vhodnejšou pre staršie vozidlá,  je pripoistenie živlu v rámci povinného zmluvného poistenia. 


V otázke ochrany vášho majetku, či už ide o vašu nehnuteľnosť, domácnosť alebo auto, určite neriskujte. Správne poistenie domácnosti a nehnuteľnosti je tá najlepšia istota, akú si môžete zabezpečiť. Okrem ochrany pred živelnými udalosťami vám zabezpečí istotu aj pred vandalizmom, vlámaním alebo aj v situáciách, keď nechtiac spôsobíte škodu niekomu inému. V neposlednom rade budete mať k dispozícii asistenčné služby, ktoré vám budú kryť chrbát, ak sa napríklad vymknete alebo sa u vás premnoží hmyz. Vlastniť nehnuteľnosť a mať drahé vybavenie domácnosti bez poistenia je určite  zbytočné riziko, ktoré vás môže vyjsť veľmi draho.