Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Krištáľ má miesto v každom interiéri

Napísal Róbert Bosák, 04.11.2014

Niektoré farby, motívy, dekorácie aj materiály majú v podstate univerzálne využitie, čo presnejšie znamená, že sa budú hodiť do akéhokoľvek interiéru. Jedným z takých je aj krištáľ, ktorý vynikne v každej domácnosti. 


Krištáľ je využívaný na tvorbu domácich doplnkov dlhodobo a tento trend bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať aj v budúcnosti, nakoľko patrí k cenným a elegantným kameňom. Pre využitie v domácnostiach sa spracováva do podoby krištáľového skla, ktoré sa predáva ako hotový dekoratívny sortiment pre interiéry. Aj napriek vzácnosti krištáľového skla ako materiálu sa cení jeho primeraná predajná cena a čo je ešte lepšie, ponúka skvelú dizajnovú univerzálnosť. 


Krištáľ v našich domácnostiach :  


Krása krištáľu a doplnkov obohatených jeho eleganciou sa nachádza v mnohých príbytkoch. Využívaný je v podobe krištáľového skla, ktoré je súčasťou rôznych praktických doplnkov, dekorácií aj ako súčasť nábytkových zostáv.


Exkluzívne lustre – Stropné svietidlá a najmä lustre využívané ako centrálne osvetlenie v miestnostiach sú tradičnou súčasťou slovenských interiérov. Nielenže spĺňajú funkciu osvetlenia, takisto sa starajú hlavne o estetickú stránku.  

Zdroj: www.megasvietidla.sk


Imidžové vázy – Čo sa týka váz, tak práve tie krištáľové mávajú nádherný dizajn, ktorý je vôbec ťažké kopírovať použitím iných materiálov. Navyše sú zárukou lepšej odolnosti voči poškodeniam, nakoľko je takéto sklo pevné a hrubé.

Zdroj: www.kocarkynec.com 


Ozdobné poháre – Stužkové, svadby, jubileá, k nim patria aj dekoratívne poháre. Krištáľ sa tu hodí najviac, pretože ponúka krásny dizajn za slušnú sumu.

Zdroj: www.kocarkynec.com 


Skvostné misy – Krištáľ má miesto aj v kuchyni ako materiál určený na praktické využitie. Keďže sa jedná o prírodný materiál, jedlo nebude absorbovať nič škodlivé ako napríklad pri plastoch.  

Zdroj: www.kristalovemisy.cz


Unikátne dekorácie – Krištáľ najčastejšie vídavame práve vo forme rôznych dekorácií. Hlavne malé ozdobné sošky sú častým krištáľovým sortimentom.

Zdroj: www.glasscrystalshop.sk 


Univerzálny doplnok


Už pri sledovaní produktov z krištáľového skla vo výkladoch môžete cítiť, že niektorý z takýchto elegantných doplnkov sa bude určite hodiť aj k Vám domov. Ako dekoratívny a praktický pomocník je naozaj skvelý a práve tá spomínaná univerzálnosť je jeho najväčším plusom. Dokáže zažiariť bez ohľadu na prevládajúcu farbu prostredia, vynikne v rôznych vytvorených vzoroch a môžete ho ľubovoľne kombinovať s viacerými dekoratívnymi materiálmi. Takisto sa dá opracovať v rôznych prevedeniach, čo ešte viac zvýrazni jeho univerzálnosť.

Zdroj: www.glasscrystalshop.sk


Pikoška na záver


Určite dobre poznáte časté otázky týkajúce sa správnej podoby písania krištáľu. Existuje totiž aj druhý pojem s názvom kryštál, ktorý má ypsilon a píšeme ho bez mäkčeňa. Jazykovedci majú pri vysvetľovaní týchto slovíčok pomerne viac roboty ako pri ktoromkoľvek inom výraze, no v pochopení správneho písania nie je nič náročné. Krištáľ používame pre pomenovanie kameňa (alebo niečoho vyrobeného z tohto kameňa, napríklad krištáľové sklo) a kryštál vyjadruje kúsok alebo úlomok krištáľu. Takisto však označuje aj abstraktné termíny, napríklad kryštálový lesk. To bolo menšie gramatické okienko pre vysvetlenie na záver.


Text : Róbert Bosák

Foto : megasvietidla.sk, kocarkynec.com, kristalovemisy.cz, glasscrystalshop.sk