Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Košiciam sa začína dariť

Napísal Róbert Bosák, 07.11.2014

Košice, druhé najväčšie mesto Slovenska, nazývané aj metropola východu. Často sa ocitalo v tieni Bratislavy, no jeho potenciál z neho vždy robil ideálnu lokalitu na budovanie silného mesta s vysokou životnou úrovňou. 

Zdroj: www.kosice.sk


Slovenským mestám robí problém držať krok s Bratislavou, čo je spôsobené skvelou hraničnou polohou, vybudovanou infraštruktúrou, pracovným trhom a najmä štatútom hlavného mesta. Aj preto je skvelou správou, keď z úst zahraničných investorov a úspešných developerských spoločností počuť slová chvály na ďalšie slovenské lokality. V poslednom období sú to práve Košice, ktoré boli odmenené viacerými komplimentmi adresovanými ich skvelým možnostiam miestneho realitného trhu.

Zdroj: www.wikipedia.org


Pomohli majstrovstvá sveta aj Hlavné mesto kultúry 


Význam Košíc ako mesta schopného obstáť aj na medzinárodnej úrovni stúpol hlavne v posledných rokoch. Pričinili sa o to hlavne dve významné udalosti, ktorými bolo organizovanie hokejového šampionátu v nedávno zrekonštruovanej Steel Aréne a udelený titul hlavného európskeho mesta kultúry za rok 2013. Práve vďaka týmto udalostiam sa Košice viac zviditeľnili a podstatné je, že obstáli veľmi dobre, čo si okamžite začali všímať aj investori svetového rangu.

Zdroj: www.highendslovakia.sk


Výstavba nových objektov v plnom prúde


V Košiciach sa stavalo vždy, no posledné roky tu pribúdajú novostavby dosť rýchlym tempom porovnateľným aj s Bratislavou. Stavebné firmy sa môžu tešiť novým zákazkám, ktoré sa týkajú rôzneho zamerania. Vo veľkom pribúda bytových domov, menej nie je ani tých rodinných a nezabúdajme na obchodné centrá a vysoké administratívne budovy, ktoré je vzhľadom na pribúdajúcu podnikateľskú činnosť potrebné dobudovať.


Zaujímavé developerské projekty :


Rezidencia – Jeden z najväčších slovenských rezidenčných projektov, ktorý prinesie takmer 300 bytov. Blízkosť centra, perfektná občianska vybavenosť, príjemné prostredie.


Anička – Pre ľudí žijúcich mimo Košíc je pojem Anička známy v súvislosti s tenisovým areálom, v ktorom sa organizuje tradičný tenisový turnaj. Košičania však vedia, že tu vznikne 111 nových bytov v modernom areáli poskytujúcom skvelé bývanie.


Multifunkčné centrum podľa vzoru britského Xscape – Budúcnosť veľkých stavieb v Košiciach sa spája aj s multifunkčným centrom, ktoré má vyrásť do roku 2018 na okraji Starého mesta. S rozlohou štyroch hektárov by malo priniesť obrovský komplex pre zábavu, nákupy, bývanie aj podnikanie podľa vzoru svetoznámeho britského cenra Xscape.                                                                                                     

 

Chýba však diaľnica do Bratislavy

 

Medzi všetkými tými pochvalami však vyčnieva jedna nepríjemná vec, ktorou je chýbajúca diaľnica do Bratislavy. Zákonodarcovia nám spojenie D1 Bratislava-Košice sľubujú dlho, no stále nemáme súvislú diaľnicu, ktorá by nielenže pomohla vodičom, ale pritiahla do Košíc ďalší záujem spoza hraníc. Slovensko je jedna z mála krajín, kde nemáme prepojené dve centrá diaľnicou a jednoznačne je to prekážkou k ešte výraznejšiemu rastu tohto mesta.

Zdroj: www.transport.sk 


Nielen Košičania si určite želajú, aby naše druhé najväčšie mesto napredovalo ešte viac a získavalo stále viacej pozitívnych ohlasov. Momentálne sa to darí a treba veriť, že tento trend sa bude naďalej rozvíjať aj napriek toľko spomínanej chýbajúcej diaľnici do Bratislavy, ktorá by definitívne potvrdila úlohu Košíc ako druhého najsilnejšieho mesta na Slovensku.


Text : Róbert Bosák

Foto : kosice.sk, wikipedia.org, highendslovakia.sk, transport.sk