Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Košice – mesto kultúry a architektúry

Napísal Róbert Bosák, 21.10.2016

Na západe ho podceňujú, no možno nikdy nespoznali jeho skutočnú krásu. Máloktoré slovenské mesto totiž skrýva toľko architektonických pokladov a pozná skutočný zmysel pre kultúru ako metropola východu.

 

Košičania na svoje rodné mesto nedajú dopustiť. Mnohí síce odchádzajú za štúdiom a prácou do iných kútov Slovenska alebo do zahraničia, no citové puto so svojim domovom nepretrhne žiadna vzdialenosť. A oceniť charakter mesta s umeleckým cítením dokážu aj turisti, ktorí sa sem vracajú za nezabudnuteľnými zážitkami z miestnej kultúry a architektúry.

 

Európske mesto kultúry

 

Láska ku kultúre je pre Košičanov typická odjakživa a po roku 2013 horí v srdciach domácich ešte viac. Práve v tomto roku bola naša východná metropola vyhlásená za Európske hlavné mesto kultúry, počas ktorého vyzdvihli miestne umenie, dizajnérske vlohy aj tradície. Stala sa tak prvou slovenskou lokalitou, ktorý získala tento vzácny medzinárodný titul.

Zdroj: www.nitravel.sk

 

Kasárne Kulturpark – centrum kultúrneho života

 

Kultúrny život mesta sa sústredí najmä v objekte s príznačným názvom Kasárne Kulturpark. Ide o zrekonštruované priestory starších industriálnych budov v užšom centre, ktoré slúžia na účely rôznych kultúrnych podujatí. Umelecké vystúpenia, workshopy aj pútavé vzdelávacie semináre organizované v Košiciach tak našli centrum, v ktorom môžu prebiehať za príjemnej atmosféry a ideálnych organizačných podmienok.

Zdroj: www.nitravel.sk


Prechádzka po Hlavnom námestí  

 

Prechádzka po námestiach slovenských krajských miest stojí vždy za to a v prípade Košíc to platí dvojnásobne. Hlavné námestie je domovom elegantných budov, pričom užiť si môžeme aj tichý park a skvelé gastronomické možnosti. Nechať si ujsť Súsošie Immaculata, Župný dom, Štátne divadlo a za tým večeru v niektorej z reštaurácií by bolo doslova hriechom. 

Zdroj: www.wikipedia.org

  

Najvýchodnejšia gotická katedrála

 

Súčasťou Hlavného námestia je aj Dóm sv. Alžbety, ktorý snáď ani netreba nejako špeciálne predstavovať. Ide o jednu z najslávnejších domácich budov, ktorá je zároveň najvýchodnejšou gotickou katedrálou Európy. Objekt si prešiel zaujímavým príbehom, no v súčasnosti je opäť lákadlom nielen pre veriacich, ale pre všetkých turistov a milovníkov sakrálnej architektúry.

Zdroj: www.hotelbankov.sk 


Košický hrad a vyhliadková veža

 

Ďalším bodom programu môže byť spojenie prírody a histórie, ktoré si užijeme pri návšteve Košického hradu a vyhliadkovej veže. V prípade hradu však nejde o žiadny monument, skôr o malé a nie veľmi dobre ošetrené hradby. Hneď vedľa nich stojí spomínaná veža, ktorá nám ukáže fascinujúcu panorámu mesta a okolitej prírody vytvárajúcej nekopírovateľnú scenériu.

 

Nemusíme byť horlivým milovníkom kultúry a architektúry, aby nás návšteva Košíc príjemne prekvapila. Mesto ponúka perfektné služby, seriózny pracovný trh a dostatok príležitostí na bývanie, čo z neho robí skutočné centrum svojho regiónu. O to viac máme pri hľadaní dobrej lokality na bývanie dôvod pouvažovať práve nad Košicami.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : wikipedia.org, nitravel.sk, hotelbankov.sk