Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kontroverzný stožiar pred parlamentom už stojí na svojom mieste

Napísal Róbert Bosák, 19.08.2019

Ďalší zo symbolov národnej hrdosti, aspoň podľa niektorých zákonodarcov, už stojí na svojom mieste. Nový stožiar pred parlamentom, ktorého vztýčenie vyvolalo rozporuplné reakcie, tak čaká na oficiálne uvedenie do života.

Zdroj: rtvs.sk 


Slovenská zástava bude visieť na streche parlamentu a Bratislavského hradu už len zopár dní. Od septembra má totiž viať na novom stožiari, ktorý bol minulý týždeň vztýčený priamo pred budovou parlamentu. Ide o ten istý stožiar, ktorý vyvolal v radoch verejnosti rozpačité reakcie kvôli výške, cene aj financovaniu.

Zdroj: TASR 


Až 30 metrov, viac ako v Budapešti

 

Ak má stožiar s národnou vlajkou pred maďarským parlamentom 27 metrov, ten náš má mať viac. Aspoň tak si to predstavoval predseda parlamentu, ktorý je hlavným iniciátorom nápadu. Jeho vízia o vysokom stožiari sa nakoniec naplnila, pretože od stredy minulého týždňa je pred parlamentom vztýčený až 30-metrový „stĺp“.

 

Stožiar stál vyše 58 000 € bez DPH

 

Výška stožiara nie je jediná, čo vzbudzovalo v radoch verejnosti poriadnu kritiku. Pomyselné preteky s Budapešťou totiž mali odľahčiť štátnu kasu o 60 000 €. Výsledná suma sa nakoniec vyšplhala na 58 043 € bez DPH. Do tejto sumy nie je zarátaná len výroba samotného stožiara a cena vlajky, ale aj náklady na všetky stavebné práce spojené s jeho osadením.  

 

Štát nedal na realizáciu ani korunu

 

Práve cena za stožiar a jeho plánované financovanie zo štátnej kasy bolo pre tisícky Slovákov tŕňom v oku. Reakcie verejnosti však ovplyvnili predsedu parlamentu natoľko, že na národný symbol začal zbierať peniaze z iných zdrojov. Tie sa vďaka viac ako stovke darcov vyzbierali celkom rýchlo, takže realizácia stožiara sa mohla začať v predpokladanom termíne.

 

Stožiar už síce stojí na svojom mieste, no na jeho oficiálne uvedenie do života je potrebné ešte nejaký čas počkať. Stať sa tak má až 1. septembra, teda presne v Deň ústavy, kedy bude mať NR SR deň otvorených dverí.

 

Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: kafkadesk.org, rtvs.sk, TASR