Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kolekcia závesných svietidiel z priemyselného plastového odpadu

Napísal Róbert Bosák, 19.04.2023

Trend recyklácie v oblasti výroby bytových svietidiel otvoril dizajnérom nové možnosti. Na trh sa začali dostávať aj modely z plastového odpadu. Recyklovaný materiál poslúžil aj pri vzniku kolekcie Pix.

 

Kolekcia recyklovaných svietidiel Pix bola uvedená na trh dánskou spoločnosťou Normann Copenhagen. Modely vyrobené z použitého priemyselného odpadu pre ňu navrhol dizajnér Simon Legald, ktorý vsadil na neobvyklú metódu spracovania polyetylénových odpadových materiálov. Výsledkom jeho práce je „súprava“ niekoľkých jednoduchých lámp s neutrálnym estetickým vzhľadom vhodným do domácností aj kancelárskych priestorov.

Pix, Zdroj: normann-copenhagen.com

 

4 guľové lampy rôznej veľkosti

 

Kolekcia Pix zahŕňa 4 závesné lampy s guľovým tvarom. Aj keď všetky majú rovnaký tvar, jednotlivé svietidlá sa líšia svojou veľkosťou. Najmenšia z lámp má priemer 20 centimetrov. Priemer ostatných dosahuje 30, 45 a 60 centimetrov. Rozdielna je aj ich štruktúra, ktorú bolo možné farebne kombinovať vďaka technike spracovania použitého odpadu a následnej výrobe lampy.

Pix, Zdroj: normann-copenhagen.com

 

Technika výroby svietidiel Pix:

 

- na výrobu lampy bol použitý priemyselný plastový odpad bielych odtieňov

- odpad sa zmieša do jedného celku, z ktorého sa pripraví granulovaná zmes

- granulovaná zmes z plastového odpadu sa potom zohrieva pri teplote 120 °C

- ohrevom zmesi z rôznych bielych odtieňov je možné vytvoriť rôznu štruktúru

- štruktúra sa po ukončení životnosti svietidla môže opäť ohrievať a recyklovať

Pix, Zdroj: normann-copenhagen.com

 

Zdroj svetla do každého bytu

 

Spoločnosť Normann Copenhagen hovorí o svojej kolekcii Pix ako o svietidlách vhodných do každého bytu, domu alebo kancelárie. Guľové lampy neupútajú iba jednoduchým tvarom. Ich prednosťou má byť aj flexibilný zdroj osvetlenia, ktorý sa stáva estetickým doplnkom. Každá zo 4 lámp je ľahká a pri vypnutom osvetlení nepriehľadná. Priehľadnou sa stáva až po zapnutí svietidla, cez ktorého povrchovú časť preniká primeraná dávka svetla zvýrazňujúca štruktúru na báze granulátu. Plusom modelu je aj možnosť vybrať si z viacerých typov LED žiaroviek.

Pix, Zdroj: normann-copenhagen.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: normann-copenhagen.com