Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Knotted Chair – kreslo, ktoré interiérovému dizajnu vrátilo ducha

Napísal Róbert Bosák, 07.01.2017

V čase, keď interiérový dizajn ovládali moderné prvky a klasika ostávala trochu v tieni gýčových doplnkov, prišla kolekcia kresiel, ktorá výrobe nábytku vrátila ducha. Reč je o holandskom zázraku Knotted Chair, ktorý nadobro zmenil interiéry po celej Európe.

 

Od príchodu prvej kolekcie kresiel Knotted Chair ubehlo zhruba 20 rokov, no napriek tomu sa ich výroba teší značnému záujmu zo strany kupujúcich. Niet sa čo diviť, vzhľad a charizma tohto bytového doplnku sú na dnešné pomery príliš jednoduché, no práve to ho robí žiadaným kúskom. Aj keď sympatie voči prvému veľkému dielu Marcela Wandersa sú vecou vkusu, nik nemôže poprieť šikovný nápad a zmysluplnú prácu, ktorá sa s jeho výrobou spája.


Kreslo, ktoré otvorilo cestu dizajnu „made in netherland“

 

Vo svete interiérového dizajnu sa už viackrát ukázalo, že jednoduchosť a prirodzenosť dokáže poraziť moderné trendy plné rozmanitosti a variability. Potvrdilo to aj Wandersovo špeciálne kreslo, ktoré uzrelo svetlo sveta ešte v roku 1996. Na pohľad skromný a klasický, no o to viac fascinujúci kus nábytku si ihneď získal obdiv a spoločnosti zamerané na predaj interiérového sortimentu sa začali biť o produkty priekopníka dizajnu v štýle „made in netherland.“

Zdroj: www.homedecorideas.eu

 

Výroba prebieha na báze tvorivej ručnej práce

 

Knotted Chair nie je nič pre milovníkov sériovo vyrábaného nábytku. Jeho výroba prebieha na ručnej báze, pri ktorej treba dodržiavať presný postup využívajúci techniku macramé. Ide o špeciálny spôsob splietania uzlov, ktorý sa využíva skôr pri tvorbe domácich dekorácií, no v tomto prípade splní účel. Vďaka nemu sa môžu pevné uhlíkové vlákna formovať do tvaru pleteného kresla a to sa po povrchovej úprave epoxidovej živice stáva vkusným modelom.

Zdroj: www.dutchcultureusa.com

 

Vítaný je očarujúci klasický dizajn

 

Aj keď z väčšej časti stojí za úspechom modelov Knotted Chair ocenenie kreatívnej ručnej práce, nie je to jediný dôvod, pre ktorý kupujúci podporujú Wandersovo dielo aj po 20 rokoch od jeho uvedenia na trh. Očarujúci je aj dizajn s nádychom klasiky, ktorý vráti domácnostiam pôvodné materiály a šarm pripomínajúci tradičný spôsob zariaďovania príbytkov. Aj preto sa kreslo začalo vyrábať vo veľkom a dokonca v niekoľkých prevedeniach, čo bolo najlepšou odmenou za Wandersovu snahu a risk uviesť na trh jednoduchý a skromný produkt.

Zdroj: www.telegraph.co.uk

 

Text : Róbert Bosák

Foto : wikimedia.org, homedecorideas.eu, dutchcultureusa.com, telegraph.co.uk