Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kniha 20000 otvára nový pohľad na mestskú architektúru v Česku

Napísal Róbert Bosák, 08.03.2019

Marec – mesiac knihy je príležitosťou na predstavenie nových kníh či publikácií, ktoré sa zameriavajú na stavebníctvo, architektúru a interiérový dizajn. Jedna taká sa práve dnes večer pokrstí v pražskom CAMPu.

 

O diele Kniha 20000, ktoré bude dnes večer slávnostne uvedené do života, sme sa v rámci článku o programe na tento týždeň zmienili už v nedeľu. Pri spomínanej príležitosti marca – mesiaca knihy si však zaslúži viac pozornosti, pretože autorka Michaela Hečková ním otvára celkom nový pohľad na mestskú architektúru u našich susedov.

 

20 miest v 20 mestách do 20 000 obyvateľov

 

Už samotný názov napovedá, že obsah knihy sa bude točiť okolo čísla 20 000. To je jedným z hlavných bodov celého diela, ktorým autorka približuje pohľad na architektúru 20 českých miest s počtom obyvateľov do 20 000. Práve v nich vraj vynikne mestská architektúra oveľa viac ako v husto zastavaných metropolách. Príkladom toho má byť aj 20 vybraných stavieb z rôznych kútov Česka zaznamenaných v novej knihe.

Zdroj: www.designmag.cz 


Dielo vhodné pre architektov aj cestovateľov

 

Kniha nie je primárne určená len odborníkom z oblasti architektúry. Podľa slov autorky môže poslúžiť aj tým, ktorí radi cestujú a spoznávajú české mestá, aj tie menej známe. Vďaka dielu a jeho šikovnému grafickému spracovaniu, ktoré má na svedomí Matěj Chabera, sa môžeme o vybraných lokalitách dozvedieť podstatne viac ako nám ponúkajú bežné médiá. Obsah diela totiž vznikal aj za pomoci rozhovorov s architektmi, investormi a predstaviteľmi miest.

Zdroj: www.designmag.cz 


Niektoré z vybraných miest v Knihe 20000:

 

- rozhľadňa Růženka (Růžová)

- pozorovateľňa Durch (Valašské Príkazy)

- Hotel Štajnhaus (Mikulov)

- revitalizácia nábrežia pri rieke Loučná (Litomyšl)

Zdroj: www.designmag.cz 


Na záver ostáva zaželať autorke k vydaniu tohto pútavého diela a knihe samotnej popriať, aby sa šírila medzi ľudí a našla si čo najviac nadšených čitateľov. A tým, ktorí budú pri jej krstení dnes večer o 19:00 v pražskom CAMPe osobne, želáme príjemný a obohacujúci zážitok.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.kniha20000.cz, www.designmag.cz, www.archinfo.sk

Foto:  www.kniha20000.cz, www.designmag.cz