Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kláštorný lazaret z belgických Antverp premenený na butikový hotel

Napísal Róbert Bosák, 17.06.2019

Čím je hotel originálnejší, tým skôr priláka ľudí. Vedia to aj majitelia jedného z hotelov v belgických Antverpách. Práve tam prevádzkujú moderné ubytovacie zariadenie, ktoré vzniklo premenou komplexu kedysi slúžiaceho ako kláštor a vojenský lazaret zároveň.

Zdroj: www.august-antwerp.com 


Už sme tu mali stodoly, lietadlá, vodárenské veže či dokonca väznice. Na hotelovej mape ale pribúdajú ďalšie netradičné ubytovacie zariadenia. Takým je aj Hotel August prevádzkovaný v belgických Antverpách. V ňom si prídu na svoje všetci, ktorí chcú vidieť a na vlastnej  koži pocítiť, ako sa dá stráviť príjemný pobyt v prerobenom kláštornom lazarete.

Zdroj: www.august-antwerp.com 


Záchrana pamiatky z 19. storočia

 

Tehlový komplex z 19. storočia, v ktorom spomínaný Hotel August sídli, toho zažil pomerne dosť. Po väčšinu času slúžil ako kláštor, ktorý sa počas vojen využíval takisto aj ako vojenský lazaret. Minulosť sa na ňom výrazne podpísala, takže s jeho obnovou sa už dlhší čas ani čakať nemohlo. 5 budov a 3 záhrady tak dostali druhú šancu a pod taktovkou domáceho architekta Vincenta van Duysena ich premenili na štýlový hotel s vysokým nadštandardom.

Zdroj: www.august-antwerp.com 


Návrh rešpektuje pôvodný stav

 

Cieľom návrhu bolo vybudovať hotel, ktorý by stále dýchal pôvodnou kláštornou atmosférou. Architekt mal za úlohu prísť s komfortným a moderným návrhom, no v žiadnom prípade nie na úkor narušenia pôvodného konceptu jednotlivých budov. Klasické tehlové stavby tak boli zariadené v bielo-čiernom kontraste ovládajúcom steny a stropy takmer celého interiéru. Jeho zvýrazneniu pomohli aj hnedé a krémové doplnky vytvárajúce v každej zo 44 izieb domácku „mikroklímu“.

Zdroj: www.august-antwerp.com 


Bar v kaplnke, reštaurácia v záhrade

 

Dominantou každého dobrého hotela je reštaurácia. Výnimkou nie je ani Hotel August, ktorý hostí hladných kulinárov priamo v presklenej „jedálni“ situovanej v 1 z 3 záhrad v kláštornom komplexe. Čerešničkou na torte je šikovne vybavený bar, ktorý zriadili v kaplnke, čo dodáva popíjaniu drinkov celkom iný nádych, na aký sú hostia zvyknutí z ostatných hotelov.

Zdroj: www.august-antwerp.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.august-antwerp.com