Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kláštor vo Vrchlabí sa mení na Návštevnícke centrum KRNAP

Napísal Róbert Bosák, 17.02.2023

Krkonošský národný park oslavuje tento rok 60. narodeniny. Pri tejto príležitosti sa v regióne uskutoční viacero významných udalostí. Výročný program vyvrcholí otvorením nového Návštevníckeho centra KRNAP zriadeného v bývalom kláštore vo Vrchlabí. 

 

Barokový augustiniánsky kláštor v meste Vrchlabí má už viac ako 300 rokov. Jeho časť bola v 40. rokoch minulého storočia prenajatá na účely zriadenia expozície Krkonošského múzea. V 50. a 60. rokoch sa začal ako múzeum využívať celý komplex. Sídlom múzea ostal aj v 21. storočí a nezmení sa to ani po ukončení rozsiahlej rekonštrukcie.

Kláštor Vrchlabí, Zdroj: krkonose.eu

 

Návštevnícke centrum s expozíciou

 

Prípravy na veľkú obnovu zavreli brány bývalého kláštora vo Vrchlabí v roku 2017. Samotné rekonštrukčné práce začali o 3 roky neskôr, ukončené boli v lete minulého roka. Po renovácii priestorov historického komplexu sa pristúpilo k prácam, ktoré povedú k zriadeniu expozície. Múzeum Krkonoš, ako je expozičná časť nazvaná, bude hlavným lákadlom Návštevníckeho centra KRNAP. Na ploche necelých 3000 m² predstaví krkonošskú prírodu a úlohu človeka v národnom parku.

 

Vstupná brána do národného parku


Nové návštevnícke centrum s múzeom bude slúžiť aj ako vstupná brána do národného parku. Múzejná časť navnadí turistov na živú prehliadku najkrajších krkonošských lokalít a zvyšok centra im bude k dispozícii v prípade záujmu o kúpu suvenírov či plánovanie turistických trás. Ak pôjde všetko podľa aktuálnych plánov, prvých návštevníkov privíta ešte tento rok. Udiať sa tak má v priebehu jesene, s najväčšou pravdepodobnosťou do konca októbra. Otvorenie nového Návštevníckeho centra KRNAP zároveň zavŕši pestrý harmonogram udalostí, ktoré majú osláviť 60 rokov národného parku.

Krkonoše, Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: krkonose.eu, pixabay.com