Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Keď fontána spestrí bývanie

Napísal Róbert Bosák, 08.10.2014

Použitie rôznych dekoračných doplnkov v našich domácnostiach je jednoduchou pomôckou na zveľadenie svojho bývania. Jednotlivých možností skrášlenia je nespočetne veľa, no niektoré z nich vynikajú. Takými sú napríklad aj domáce fontány.

Zdroj: www.zahrady-fotogalerie.cz


Fontány vedeli odjakživa upútať okoloidúcich alebo okolostojacich ľudí a vždy sa stavali ako okrasné architektonické diela vzbudzujúce pompéznosť a štýlovú eleganciu. Mnohé sa stavajú v nejakom unikátnom dizajne a výsledkom je priam okúzľujúce majstrovské dielo. Zvuk tečúcej vody je sám o sebe upokojujúcim vnemom a v kombinácií s jedinečnosťou stavby si rýchlo získajú obdiv domácich aj turistov. Preto nie je náhoda, že fontány sa stali súčasťou niektorých obydlí.

Zdroj: www.mesto-mobiliar.eu


Domáce fontány pre každého


Mať svoju vlastnú fontánu môžeme všetci bez rozdielov, pretože jej využívanie si nevyžaduje žiadne zložité postupy. Fontánku si  jednoducho kúpite, potom jej vyberiete vhodné miesto a následne ju naň položíte a uvediete do prevádzky. Samozrejme, chod fontány máte ako vlastník v rukách iba Vy, takže si ju zapnite aj vypnite kedykoľvek. Za ďalšiu skvelú výhodu fontán sa právom považuje ich flexibilita, pretože nie je problém zohnať si ten správny model do interiérov aj pre vonkajšie využitie v okolí nehnuteľnosti, takže práve vďaka bohatej ponuke trhu môže vlastniť domácu fontánu každý. 

Zdroj: www.aquagarden.sk


Nielen elegantné


Kto má doma fontánku, dobre pozná jej význam pre obyvateľov. O spestrení celkového dizajnu sa ani netreba baviť, veď stačí sa pozrieť na ktorékoľvek z týchto umeleckých diel a rýchlo pochopíme. Elegancia spájajúca pompéznosť s klasickým nádychom vďaka použitiu prírodných kamenných materiálov je výnimočná, no hlavným významom fontány ako takej je jej pozitívny dopad na obyvateľa. Vyvierajúca voda vytvárajúca zaujímavý prírodný úkaz priamo pred očami diváka Vás nenechá chladným a pritiahne Vašu pozornosť. S najväčšou pravdepodobnosťou sa dokážete aspoň na krátku chvíľu nechať pohltiť dejstvom a zabudnete na ostatné veci. Práve v tomto relaxačnom mechanizme sa ukrýva tajomstvo fontán prežívajúce storočia.

Zdroj: www.zahradne-centrum.sk


Fontány do záhrady


Fontány v záhradách nie sú celkom častým javom, no nájdeme dosť pozemkov s touto originálnou okrasou. V ponuke predajní je dostatok rôznych modelov, vybrať si treba vždy podľa konkrétnych parametrov zahŕňajúcich výšku a váhu, od ktorých najviac závisí konečná cena. Dôležitú úlohu zohráva aj použitý materiál, ktorým je najčastejšie betón a rôzne variácie kameňa, ktoré sú odolné voči poškodeniam, počasiu a samozrejme vlhkosti. Najmenšie fontány s výškou nad 40cm nájdeme už aj pod 100€. Tieto kúsky mávajú váhu od 25 kg a výrobným materiálom je hutnený betón. Najobľúbenejšie sú však väčšie modely s priemernou výškou okolo 1m, ktoré sú podstatne drahšie, no uprostred záhrady pôsobia majestátne a pekne vynikajú.

Zdroj: www.stavebnik.sk


Izbové fontány


Modely určené pre interiérové využitie sú rozmermi oveľa menšie, veď nemôžete mať v byte 1m fontánu a voda Vám bude striekať po strope. Väčšinou sa jedná o dekoratívne fontánky s možnosťou položenia na stolík alebo niekde do miestnosti. Prúd vody je takisto minimálny a nesmie vytryskovať príliš vysoko. Takéto fontánky sú ponúkané v obchodoch s bytovými dekoráciami či klenotách a ceny sa pohybujú od 15€ v závislosti od parametrov a materiálu.

Zdroj: www.wellia.cz


Ak ste teda priaznivcom okrasných prvkov spestrujúcich bývanie, fontána by Vám nemala v zbierke chýbať. Môžete si ju zaobstarať bez ohľadu na obývanie domu či bytu, no majitelia rodinných domov majú samozrejme výhodu kvôli okolitej záhrade, na ktorú môžu umiestniť väčší model. Väčší model samozrejme znamená viac vody a lepšie predstavenie.


Text : Róbert Bosák

Foto : zahrady-fotogalerie.cz, mesto-mobiliar.eu, aquagarden.sk, zahradne-centrum.sk, stavebnik.sk, wellia.cz